Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Nem bírt egymással a Puskás és a Vasas

Gyűrték egymást a felek, minden eredmény nélkül, így aztán igazságos pontosztozkodás született, habár a hazaiak voltak közelebb a sikerhez. 

pafcvasas

Már a megszokott forgatókönyv szerint alakult a PAFC találkozója, lévén egyetlen saját nevelésű játékos sem kapott szerepet a felcsútiaknál, míg a Vasas csapatkapitánya nélkül volt kénytelen pályára lépni, miután Remili kisebb sérülést szedett össze a Dunaújváros elleni kupameccsen. Ez azonban nem írta felül Michael Oenning taktikáját, aki ezúttal is három belső védővel küldte fel övéit. Nem kezdett rosszul a Puskás, hiszen az első negyedóra végén Prosser éles szögből leadott lövésénél bravúrral kellett védenie Kamenárnak, az ismétlésből Szakály fejelt oldalhálóba, majd egy kisebb angyalföldi lehetőség után előbb Prosser került ismét helyzetbe, Ádám Martin azonban időben visszaért. A sarokrúgást Knezevic Vanczák fejére ívelte, amit viszont megint a szlovák kapus védett bravúrral, s Burmeister tisztázott, Heris pedig fölé lőtt. Tehát nem a fővárosiak kapusán múlott, hogy nem szerzett vezetést a Puskás.

Fordulás után sem változott a játék képe, rengeteg volt a pontatlan passz, s a kulcspasszok sem jöttek egyik oldalon sem, márpedig enélkül nehéz elmozdulni a nulláról. Ráadásul tíz perccel a szünet után már felhangzott az „Ébresztő!” rigmus a vendégdrukkerektől, ami valljuk be, jogosan harsant fel. Az angyalföldiek ugyanis egyszerűen nem találták az ellenszerét a masszív hazai védekezésnek. Ugyanakkor a sárga-kékek sem lehetnek büszkék mai teljesítményükre, habár valamivel aktívabban próbált támadni. Sőt, negyedórával a vége előtt Knezevic kiharcolt egy büntetőt, amelyet azonban Kamenár a jobb sarok elől szögletre tenyerelt. Ezúttal viszont jogosan mutatott a mészpontra Farkas Ádám. A hajrában mintha lélekben elfogadta volna a döntetlent a Vasas, amely olykor igencsak beragadt hátul, aminek köszönhetően előbb Márkvárt lőtt alig mellé, utána pedig Knezevicset szolgálta ki, ám az a lehetőség is kimaradt. Viszont Oenning próbált tizenkilencre lapot húzni azáltal, hogy a statikusabb Ádám Martin helyére a mozgékony Pavlovot küldte be, ám az ukrán csatár sem tudta megváltani a világot, ahogyan a végjátékra érkező Vogyicska Bálint sem, utóbbi azonban igyekezett zavart okozni, volt is egy jó megmozdulása, amivel szögletet tudott kiharcolni, ami viszont eredménytelen maradt. A döntetlennel a fővárosiak lehetnek elégedettebbek.

Puskás AFC – Vasas 0-0 (0-0)
Pancho Aréna, vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők:
Sárga lapok: Bacelic-Grgic (52.), Vanczák (60.) ill. Ádám M. (44.), Burmeister (76.)
Kiállítva:

PAFC: Hegedüs – Poór, Heris, Vanczák, Balogh B. – Mevoungou, Bacelic-Grgic – Márkvárt, Szakály P. (Perosevic, 65.), Prosser (molnár G., 78.) – Knezevic. Vezetőedző: Pintér Attila

Vasas: Kamenár – Burmeister (Kleisz, 78.), Vaskó, Benes – Szivacski, Manjrekar, Berecz, Hangya – Kulcsár (Vogyicska, 84.), Gaál B., Ádám M. (Pavlov, 75.) Vezetőedző: Michael Oenning

A bajnokság állása:

nb1tab

~GS~