Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oroszország: a Lokomotiv kiütéssel nyerte az élen állók rangadóját!

Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában ma délután rangadót játszottak, ugyanis az éllovas Lokomotiv Moszkva a második helyen vele azonos pontszámmal álló Zenit Szentpétervár csapatához látogatott. Álmosan indult a találkozó, ám a vége sima győzelem lett!

IMG_20171029_164608Farfan első góljánál elhasalt a Zenit védelme (forrás: twitter.com/zenit_spb)

Az orosz bajnokság 15. fordulójának rangadója egyértelműen a ma délutáni Zenit Szentpétervár – Lokomotiv Moszkva összecsapás volt. Mindkét csapat a mai meccsig 29 pontot gyűjtött, de az élen a Lokomotiv állt.

Az első félidőt óriási hazai dominancia jellemezte, ám 5 kapura tartó próbálkozásából egy sem ment be a Zenitnek, míg a Lokomotiv csak 1 alkalommal talált kaput, a labda pedig alig volt náluk. Az első játékrészben nem esett találat, de a fordulás után ez teljesen megváltozott.

A szünet után is a Zenit játszott mezőnyfölényben, kicsit csökkent csak e tekintetben a hazaiak előnye, ám a Lokomotiv helyzetkihasználása nagyszerűre sikeredett! Az 58. percben született meg a találkozó első gólja, melyet Farfan szerzett, az asszisztot pedig Miranchuk szállította (0-1)! A 70. minutumban ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az első találatnál, és már kettővel mentek a fővárosiak (0-2)! A Farfan – Miranchuk páros remekelt, ugyanis jött a harmadik gól, melynél ezúttal előbbi a gólpasszt szállította, utóbbi pedig betalált, és kialakult ezzel a végeredmény a 77. percben (0-3)! A vége nagyon sima lett, a második félidőben 5-ből 3 helyzetét váltotta gólra a moszkvai gárda, amely ezzel a sikerével megerősítette vezető helyét a tabellán, és 3 ponttal előzi már meg a korábban még élen is állt Zenitet!

Orosz bajnokság, 15. forduló
Zenit Szentpétervár – Lokomotiv Moszkva • 0-3 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Farfan (58., 70.), Miranchuk (77.)


Az aktuális fordulóban
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában eddig 5 meccset bonyolítottak le. A fentebb említett nagy rangadón tehát már túl vagyunk, és csak ezen a meccsen tudott győzni az élen állók közüli klub, ugyanis a Szpartak Moszkva, és a szintén fővárosi CSZKA is győzelem nélkül maradt. Előbbi, vagyis a címvédő a Rosztov otthonában játszott tegnap 2-2-t, míg utóbbi péntek este kapott ki az Arsenal Tula vendégként 1-0-ra! Eközben tovább folytatódott a Dinamo Moszkva lejtmenete, ugyanis a Tosno csapatát fogadva kapott ki 1-0-ra a veszélyzónában tanyázó klub. Még 3 meccs hátra van ebből a körből, és többek között pályán lesz – a holnapi nap folyamán – a szintén szebb időt megélt Rubin Kazan.

A tabella élén szoros a küzdelem, a Lokomotiv most tudott elmozdulni a Zenittől 3 ponttal, míg a CSZKA is kezd leszakadni, az őt követő Ural – Szpartak – Krasznodar hármas pedig még inkább. Ugyan messze még a bajnokság vége, de az első 6 helyezett második felének lassacskán be kell gyújtania a rakétákat, ha többet szeretnének elérni. Érdemes megemlíteni, hogy a Rosztov is jó szezont fut viszonylag, de ez annyira nem meglepetés, ám az Arsenal Tula tűnik ebben az idényben tényezőnek azon csapatok közül, amelyek nem szoktak ott lenni a frontvonalban. Viszonylag meglepő módon a Rubin Kazan csak a 9., míg a Dinamo Moszkva osztályozót erő helyen tanyázik, az Anzhi pedig az utolsó.

A 15. forduló eddigi eredményei
Arsenal Tula – CSZKA Moszkva • 1-0 (0-0)
Rosztov – Szpartak Moszkva • 2-2 (1-2)
Amkar – Ural • 1-1 (1-0)
Dinamo Moszkva – Tosno • 0-1 (0-1)
Zenit Szentpétervár – Lokomotiv Moszkva • 0-3 (0-0)

A 15. forduló további programja

Ma
17:00 • Krasznodar – Habarovszk

Holnap
15:00 • Ufa – Rubin Kazan
15:00 • Akhmat Grozny – Anzhi

A bajnokság jelenlegi állása

IMG_20171029_164310

Nagy Dávid