Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: célkeresztben a Roma gólvágója!

Ugyan a Chelsea keddi „lemészárlásából” csak egy gólpasszal vette ki a részét, mégis az AS Roma támadógépezetének legfontosabb láncszeme a szezonban már összesen tíz gólnál járó Edin Dzeko.

dzeko_villarreal_roma16022017_8

A boszniai válogatott sztárja, Edin Dzeko idén tizennégy meccsen lépett pályára, és már tíz találatot írtak fel a neve mellé a statisztikusok. A Romát már 2015 óta erősítő csatár karrierje harminc felett újra felívelőben van, nagy szerepe lehet abban, ha a Roma esetleg idén újra a csúcsra akar jutni az egyelőre kiegyenlítettnek tűnő olasz bajnokságban. Utoljára erre 2001-ben volt precedens…

Természetesen a nagyobb európai klubok szemét sem kerüli el az, hogy Dzeko ennyire gólerős. Állítólag a Bayern Münchennél máris az ajánlat megküldését tervezik a korábbi Manchester City játékosért. A beIN Sports információi szerint a túlzott terhelés miatt a bajorok elsőszámú gólvadásza, Robert Lewandowski is örülne egy majdnem egyenrangú társnak, akivel szükség esetén egymás mellett is tudnának birkózni az ellenfél védelmével.

Kérdés, hogy Dzeko mit szólna ahhoz, hogy újra a Bundesligában játsszon (Wolfsburg, 2007-2011), miközben a Serie A-ban másodvirágzását éli meg.

Balogh József