Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Benevento beérte a Manchester Unitedet

A Benevento együttese abszolút újoncként már rég megdöntötte a Serie A rekordját, mint minden idők leggyengébben rajtoló csapata, a hétvégi vereségükkel pedig átlépték Olaszország határait és európai “babérokra” törnek…

mu - bene

Pedig minden meseszerűen alakult a dél-olasz városban, amikor két év leforgása alatt a harmadosztályból egyenesen a Serie A-ig repültek a “boszorkányok”. Az idei szezon eredményeit böngészve feltünő, hogy a csapat tizenkét vereségéből hétszer mindössze egy góllal kapott ki, nagy arányú vereséget csak az élmezőnyben található csapatoktól szenvedett el, és még mindig csak nyolc pontra van a bentmaradást érő 17. helyezéstől.

Viszont hiába szépítjük, a 12 vereség az 12 vereség, és erre nemhogy Olaszországban, de Európa topbajnokságaiban is alig van példa. Az az egy azonban annál meglepőbb, ugyanis egyedül a Manchester Unitednek sikerült ilyen gyatrán kezdenie a szezont, igaz ehhez az 1930-1931-es szezonig kell visszarepülnünk. Akkor a “vörös-ördögök” 12 forduló után ugyanígy 12 (5 hazai és 7 vendég) vereséggel  álltak, a szezon végén pedig “csont nélkül” estek ki az angol első osztályból.

A Beneventót egyébként még három mérkőzés választja el az abszolút olasz rekordtól, a Brescia 1994-1995-ben sorozatban 15-ször vonult le vesztesen a pályáról. Hogy a déliek ne döntsék meg a MU rekordját, ahhoz november 19-én mindeképp pontot kell szerezniük hazai pályán a szintén gyengélkedő Sassuolo ellen.

(zp)