Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékosok, akik már alig várták a válogatott szünetet

Újabb válogatott mérkőzések okozta szünethez érkeztek a nemzeti bajnokságok és nemzetközi kupák. Míg a kluboknál a vezetők és vezetőedzők szinte remegve várják, hogy minden játékosuk éppségben térjen vissza a mérkőzésekről, addig maguk a játékosok – elmondásuk szerint – örömmel csatlakoznak hazájuk válogatottaihoz. Különösen igaz ez azokra, akik ilyen-olyan okokból eddig nem kaptak lehetőséget arra, hogy magukra öltsék országuk szerelését.

val

A whoscored.com által összeállított listán tíz olyan játékos található, akik eddigi kiváló teljesítményükkel megérdemelten vívták ki a válogatott meghívót.

Cristian Pavón (Argentína): a Boca Juniors 21 éves szélsője remekel hazája bajnokságában, nagy esélyes van a bemutatkozásra a több játékosát is nélkülöző “albicelestében”.

Tammy Abraham (Anglia): csapata, a Swansea ugyan gyengélkedik a Premier League-ben, de a Chelsea tulajdonában lévő fiatal támadóra eddig nem lehet panasz, négy bajnoki gólnál tart a szezonban.

Joe Gomez (Anglia): a szezon egyik meglepetésembere, Jürgen Klopp nagy hasznát veszi a védelem összes posztján bevethető védőnek.

Ruben Loftus-Cheek (Anglia): Gareth Southgate láthatóan kihasználja a lehetőséget a fiatal tehetségek bevetésére, a fiatal középpályás a Crystal Palace eddigi szezonjának kevés pozitív meglepetését jelenti.

Steven N’Zonzi (Franciaország): a Sevilla középpályása idén lesz 29 éves. Jobb későn, mint soha, remek teljesítményével bizonyította, hogy helye van a francia keretben.

Marcel Halstenberg (Németország): Hector sérülésével nyílt meg az út a Leipzig balhátvédje előtt, jó teljesítménnyel akár be is játszhatja magát az ezen a poszton régóta gyengélkedő német válogatottba.

Bruno Fernandes (Portugália): rendkívül termékenyen indult a szezon a Sporting középpályásának számára, a meghívó menetrendszerűen érkezett is Fernando Santostól.

Sergej Milinkovic-Savic (Szerbia): egy ország követelte a válogatottba a Lazio középpályását, akinek Slavoljub Muslin távozásával meg is nyílt az útja a 2018-as világbajnokság felé.

Luis Alberto (Spanyolország): a Simone Inzaghinak köszönhetően újjá születő középpályás fantasztikus szezont fut a Lazioban, nem is késhetett tovább a válogatott meghívó.

Suso (Spanyolország): a spanyol korosztályos válogatottakat végigjáró támadó a Milan eddigi szezonjának messze legjobb játékosa, olaszországi formáját átmentve nem lehet kérdéses a helye a spanyol válogatottban.

(zp)