Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Úton a Vb-re: belga – mexikói gólpárbaj; góliszonyban Cavaniék! – videóval

Az év utolsó válogatott „darálója” van soron. Ám a selejtezők nagyüzemét átvették a felkészülési meccsek, amelyek nagyon is fontosak. A keretbe kerülésért, és az esetleges vb-részvételért kemény harc folyik a pályán és azon kívül is.

belgaVSmexikó001

Ha volt meccs, amiért érdemes volt a szombaton is dolgozóknak sokáig fent maradni, az a vb-győzelemre is esélyes belgák, és az általában már jó előre lesajnált mexikóiak brüsszeli randevúja volt. A szerény Eden Hazard szerezte meg a vezetést a kapírformának megfelelően, ám az Anderlechtes Ciman hibájából büntetőhöz jutó Mexikó Guardado révén már a szünet előtt egyenlített.
Az 55. percben Lukaku juttatta vezetéshez ismét a belgákat, ám a balgák alig öt perc elteltével már hátrányban voltak! A PSV Eindhoven csodagyereke, Hirving Lozano fordítani tudott egy remek duplával.
A slussz poén a végére maradt, ugyanis a belgáktól is lett egy duplázó: Romelu Lukaku állította be a 3-3-as végeredményt a fordulatos találkozón.

Belgium – Mexikó (1-1)
Gólszerzők: E. Hazard (17. perc), R. Lukaku (55., 70.), ill. Guardado (38.), Lozano (56., 60.)

https://www.youtube.com/watch?v=UeD7Ys7sDnM

Óóó pedig itt is milyen gólzáport vártunk… A Varsóban rendezett mérkőzést Vad II István vezette, ám természetesen nem magyar a sípmesteren és kollégáin múlott, hogy sem a Lewandowski nélkül kiálló lengyelek, sem pedig a csak 20 főt beválogató uruguayiak nem tudtak a kapuba találni.
Lewa, és több lengyel kulcsember pihenőt kapott Nawalka kapitánytól. Azonban a vendégek legfőbb fegyvere, a világ egyik legveszélyesebb csatára, Edinson Cavani bátran rohamozhatott a hazai ketrec irányába. Azonban a PSG gólvágója sem a veterán Artur Borucnak, sem az őt csereként váltó Lukas Fabianskinak nem tudott beköszönni.
Meglepő, hogy két vb-résztvevő együttes ennyire ne érezze a kaput…
Lengyelország – Uruguay (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

Rosszul hajráztak, és sorsdöntő meccseken kaptak ki a legendás Andrij Shevchenko edzette ukránok a világbajnoki kvalifikáció során. ma azonban bejött minden keleti szomszédunk válogatottjának. A pótselejtezőről éppen csak lecsúszó szlovákok végig egyenrangú ellenfelek voltak, ám hiába szerezték meg a vezetést is. A rutin, és az összességében minőségibb keret hazai győzelmet jelentett. A vendégeknél Gyömbér Norbert a kezdőcsapatban kapott lehetőséget a bizonyításra.

Ukrajna – Szlovákia 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Yarmolenko (39. perc), Konoplyanka (54.), ill. Stetina (10.)

A Győri ETO korábbi grúz légiósa, Giorgi Qvilitaia volt a hazai együttes nyerő embere. Grúzia bár lényegében a süllyesztőben van évek óta, idén képes volt a jó eredményekre akár tétmeccseken is (döntetlen Ausztria és Írország ellen), de harmadik 2017-es győzelmét is „csak” egy felkészülési meccsen tudta megszerezni. Ciprus sorozatban negyedik meccsén kapott ki ami borzasztó, igaz, a szigetországiaknak tavaly volt egy hatos zakósorozata is…

Grúzia – Ciprus 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Qvilitaia (24. perc), ill. –

Balogh József