Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Újabb válogatott kvalifikálta magát!

Jövő hét végére teljes lesz a 2018-as oroszországi világbajnokság mezőnye, avagy pénteken újabb csapat kvalifikálta magát, ezzel már csak nyolc kiadó hely maradt. Afrikában újabb kérdőjel egyenesült ki.

ars_3205-1024x682

Noha, Dél-Afrika jelentős labdabirtoklási fölényt tudott kialakítani Szenegál ellen, gólt a vendégek szereztek. Sakho találata a vezetést jelentette, Mkhize öngólja pedig lezárta Dél-Afrika kvalifikációs álmait. Szenegál ezzel hivatalosan is megnyerte csoportját és jövő nyáron története során másodszor lehet ott a vb-n, ahol első ízben 2002-ben nyolcaddöntőig jutott. Nigéria és Egyiptom után tehát újabb afrikai válogatott jutott ki, a fekete kontinensen már csak két kijutó hely maradt.

Hogy Szenegál színeiben kikkel gazdagodott a világesemény? Sakho, Mane, Sane, Koulibaly és Niang nevét nem kell bemutatni az európai topligák követőinek.

Dél-Afrika – Szenegál 0:2 (0:2)
G: – ill. Sakho (12.), Mkhize (38.-öngól)

A “B” jelű kvartettben már korábban elsőlt az érdemi kérdés, Nigéria jutott ki a vb-re. Így a csúnyán alul teljesítő Algéria elleni meccsük már tét nélküli volt péntek este.

Algéria – Nigéria 1:1 (0:0)
G: Brahimi (88.-büntető), ill. Ogu (63.)

Teljes képernyő rögzítése 2017. 11. 10. 222752