Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alakul a vb-re készülő francia válogatott, nyertek Griezmannék – videóval!

Griezmann és Giroud is megmutatta, nincs rossz formában: a francia válogatott magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a tavalyi Eb meglepetéscsapata ellen.

Kép: Goal.com

Kép: Goal.com

A pótselejtezők árnyékában több felkészülési mérkőzést is rendeznek most a nagyvilágban: az egyik ilyen volt Wales franciaországi vendégjátéka. A 2016-os Eb-n nagyszerűen teljesítő walesi gárda főleg a kitűnő védelmében bízhatott – amennyiben sikerült volna megállítaniuk  hazai támadókat, akár még a győzelemre is lehetett volna esélyük. Az azonban már az első percektől érződött, hogy nagyon nehéz feladat ez számukra. Griezmann már 5 perc elteltével megnyitotta a helyzetek sorát, próbálkozását pedig sok másik követte. A két szélen Coman és Mbappe szédítették a hátvédeket, középen pedig főleg Tolisso és Matuidi passzaiból próbált meg boldogulni Groud és a sokat mozgó Griezmann.

A piros mezesekben nem lehetett érezni azt a tartást, azt az átütő erőt, mint az Európa-bajnokságon. Chris Coleman együttese alig bírta tartani a francia csatárokat, a nagy nyomás pedig a 18. percben góllá érett: Tolisso indítása után Griezmann akrobatikus mozdulattal, kapásból vette be a kaput, megszerezve a vezetést a Stade de France-ban. Antoine klubjában, az Atletico Madridban kimondottan halványan muzsikál, így ez a gól minden bizonnyal jót tett az ő önbizalmának és az őt bíráló szurkolók hangulatának is.

A folytatásban nem sokat változott a játék képe, a kék mezesek a saját kapuja elé szegezték Walest. Jöttek is a lehetőségek, több lövésük is volt, ám az utolsó passzoknál és a lövéseknél rendre közbejött valami. Vagy a befejezés lett pontatlan, vagy a vendég védelem valamely tagja ért oda az utolsó pillanatban. A félidőben így megmaradt az egy gólos különbség, ami meglepő a játék képét látva, ám a folytatásban sem vett vissza Franciaország. Jöttek a cserék: beállt a fiatal védő, Pavard; a sevillai N’Zonzi, kicsit később pedig még Fekir is tiszteletét tette Griezmann helyén.

Az est utolsó, jelentősebb eseménye a 71. percben Giroud gólja volt: az Arsenal támadója Mbappe passzából alakította ki a végeredményt, ami még így is hízelgő a vendég csapatra nézve. A franciák csoportelsőként kvalifikálták magukat az oroszországi vb-re, ezen az estén pedig bizonyították, legalább két, hasonlóan erős csapatot is ki bírnának állítani. Bő keretükkel határ a csillagos ég. Wales már csak a következő Eb selejtezőire készülhet, rájuk még sok-sok munka vár.

http://www.dailymotion.com/video/x68o27t

Franciaország – Wales 2-0 (1-0)
Helyszín: Stade de France (Párizs) Vezette: Jorge Sousa (portugál)
Gólszerzők: Griezmann (18.), Giroud (71.)
Sárga lapok: – ill. Allen
Kiállítás:

Franciaország: Mandanda – Kurzawa, Umtiti, Koscielny, Jallet (Pavard) – Coman (Martial), Matuidi, Tolisso (N’Zonzi), Mbappe (Thauvin) – Giroud (Lacazette), Griezmann (Fekir). Szövetségi kapitány: Deschamps.

Wales: Hennessey – Neil Taylor, Ben Davies (Woodburn), Ashley Williams, Chester, Gunter – King (Brooks), Ladley (Ampadu), Allen – Ramsey, Vokes (Lawrence). Szövetségi kapitány: Coleman.