Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbíthat a Barca védője! – sajtóhír

A spanyol élvonalban (La Liga) listavezető FC Barcelona vezetősége szeretné meghosszabbítani a tavaly szerződtetett francia védőjük szerződését, miután több klub is komolyan érdeklődik a katalánok védője iránt.

samuel-umtiti

Sajtóhírek szerint a Barcelona vezetősége fontolgatja szerződéshosszabbítási ajánlatot kínál a tavaly Lyon együttesétől szerződtetett Samuel Umtitinek, akit 25 milliórt szerződtettek és kivásárlási ára eléri a 60 millió eurót. A kameruni születésű francia hátvéd szerződése eredetileg 2021-ig köti a katalán  sztárcsapathoz. A legfrissebb hírek szerint Umtiti a Manchester United menedzserének José Mourinho-nak a kívánságlistáján szerepel és komoly összeget is kifizetne a francia védőért. A katalánok azonban nem szeretnének megválni egyik legjobbjuktól és újabb két évvel hosszabbítanák meg a francia válogatott védő szerződését és 180 millió eurós kivásárlás záradékot rögzitenének a szerződésbe.

Umtiti 2011 és 2016 között öt szezonon keresztül erősítette a francia Lyon együttesét és ezalatt 170 mérkőzésen lépett pályára és öt gólt szerzett. 2016 nyarán a Barcelona 25 millió euróért szerződtette és a katalán együttes meghatározó játékosa lett. Összeségében eddig spanyolországi pályafutása során 58 alkalommal lépett pályára a Barca színeiben és egy gólt is szerzett. Umtiti a korosztályos ranglétát is végigjárta és az összes korosztályos válogatottban szerepelt, a 2016-os hazai rendezésű Európa-bajnokságon a francia válogatott keretébe is beválogatta Didier Deschamps szövetségi kapitány. Összesen 13 alkalommal ölthette magára francia címeres mezt. A mértékadó transfermarkt portál a védő piaci értékét 30 millió euróra taksálja.

További átigazolási híreinket itt olvashatják (KATT)

Képek: marca.com