Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Újabb két ország jutott ki!

Szombat este újabb két világbajnoki hely kelt el, így a jövő nyári oroszországi seregszemlére már huszonhat csapat készülhet. Pár nap múlva a teljes mezőny ismert lesz, avagy Afrika után már csak az európai és az interkontinentálsi pótselejtezők visszavágói vannak vissza.

ars_3205-1024x682

A-csoport

Tunézia – Líbia 0:0

Kongói DK – Guinea 3:1 (0:0)
G: Sidibe (61.-öngól), Bolingi (90+2.-büntető), Kebano (90+3.), ill. Keita Junior (71.)

A Kongói DK hiába nyert a hajrában Guinea ellen, a csoda elmaradt, hiszen Líbia nem tudta legyőzni Tunéziát, mely ezzel ötödik alkalommal jutott ki a világbajnokságra.

B-csoport

Zambia – Kamerun 2:2 (1:1)
G: Daka (26.), Mwila (64.), ill. Zambo Andre-Frank (31.), Banana (90+1.)

Tét nélküli mérkőzésen játszott döntetlent Zambia és Kamerun, hiszen a ‘B’ jelű kvartettben már korábban eldőlt a legfontosabb kérdés, avagy Nigéria jutott ki a világbajnokságra. A csoportkört még soha nem sikerült túlélniük.

C-csoport

Gabon – Mali 0:0

Elefántcsontpart – Marokkó 0:2 (0:2)
G: – ill. Dirar (25.), Benatia (30.)

Tét nélküli mérkőzésen ikszelt Gabon és Mali, ám ami ennél is fontosabb, Elefántcsontpart lemaradt Oroszországról. Marokkónak már egy döntetlen is elég lett volna a kijutáshoz, ám előzetesen nem volt könnyű dolguk, hiszen a nagy rivális otthonában kellett mindezt kiharcolniuk. Ezzel olyan labdarúgók maradtak le a világeseményről, mint Aurier, Kessie, Gervinho, Doumbia, Kalou, vagy éppen Zaha. Ellenben marokkói oldalon ott lehet majd Amrabat, Benatia, vagy éppen a Real Madrid fiatal védője Hakimi.

Ezzel megvan mind az öt afrikai kijutó csapat: Egyiptom, Nigéria, Szenegál, Tunézia és Marokkó.

Teljes képernyő rögzítése 2017. 11. 12. 125939

Az utolsó selejtezőkört még le kell játszania a ‘D’ és ‘E’ jelű kvartett csapatainak, ám ezek a találkozók már egyaránt tét nélküliek lesznek.