Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet a Chelseahez a klubtörténet egyik legjobb játékosa

Gianfranco Zola ugyan Roman Abramovich hatalomátvétele előtt szerepelt a Chelseaben, ennek ellenére több trófeával távozott a kékektől 2003 nyarán, hogy visszatérjen szülőföldjére, Szardíniára.

gianfranco-zola_1j0v0fj9ngzfq1gx7sriwj2mvv

Londonban imádták a “Magic Box” névre keresztelt támadót (forrás: goal.com)

Zola tétmérkőzésen összesen 311-szer viselte a kéke mezét és 80-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját, mérlege két FA kupa, egy Ligakupa, egy angol szuperkupa és egy KEK-győzelem.

A Chelsea szurkolói által a klub történetének legjobb játékosává választott Zola visszavonulása után hamar edzősködésre adta a fejét, az olasz U21-es válogatottnál segítőként dolgozott, majd a West Ham, a Watford, a Cagliari az Al-Arabi és a Birmingham City csapatát irányította, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Angol sajtóinformációk szerint Zola most új szerepkörben térhet vissza, ugyanis Michael Emenalo távozása után első számú jelöltnek számít a Chelsea technikai igazgatói posztjára. Fő feladata az Antonio Conte és Roman Abramovich jobb keze, a vezérigazgató, Marina Granovskaia közötti kapcsolattartás lenne. A kékek szurkolói aligha bánnák, hakorábbi kedvencüket ismét a Chelsea kötelékében láthatnák.

(zp)