Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egykori szövetségi kapitány a Haladás kispadján!

Ahogy az várható volt, hétfőn bejelentette új vezetőedzője kilétét a Haladás, ugyanakkor nem a sajtóban keringő hazai nevek (Prukner László, Egervári Sándor, Supka Attila stb.) közül került ki végül a befutó…

hipp1

(Fotó: haladas.hu)

Pacsi Bálint utódja az 53 éves Michal Hipp lett, aki korábban a szlovák válogatottat is irányította. A szombathelyiek ügyvezető igazgatója, Tóth Miklós így kommentálta a döntést: “Nagyon sok edzőt ajánlottak figyelmükbe, néhányukkal tárgyaltunk is, referenciákat kértünk tóluk, végül Michal Hipp volt, az, akivel megállapodtunk. Csupa jót hallottunk róla, így a bajnokság végéig, 2018. június 30-ig írta alá szerződését. Hipp többször is látta játszani csapatunkat, tudta mit vállalat. Egyetlen elvárást fogalmaztunk meg vele szemben: bent kell tartania a Haladás az elsőosztályban. A téli szünetben biztosan lesznek változások a játékoskeretben, több futballistától elköszönünk és lesznek érkezők is.”

Hipp egyébként futballistaként cseh, szlovák és osztrák csapatokat egyaránt szolgált, pályára lépett továbbá a csehszlovák, majd a szlovák válogatottban is. A nyitrai születésű szakember 2008-ban került másodedzőként a szlovák nemzeti csapathoz, majd 2012-ben 13 meccsen Stanislav Grigával együtt irányíthatta is a válogatottat. Azóta Nyitrán, valamint a cseh Jihlavánál tevékenykedett.