Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Rossi elnézést kért a svéd játékosoktól a szurkolók miatt

A vb-kijutásról döntő olasz-svéd meccsről természetesen mindenkinek az olaszok kudarca és veteránjaik visszavonulása jut eszébe, nem csak a kiesés miatt szégyenkeztek azonban sokak Olaszországban: a meccs előtt a szurkolók egy része ugyanis kifütyülte a vendégcsapat himnuszát.

derossi(Fotó: AS Roma/Twitter)

A svéd Expressen beszámolója szerint az olasz sztárok közül nemcsak a füttyszó közepette a svéd himnuszt megtapsoló Gigi Buffon határolódott el a renitensektől, Daniele De Rossi a mérkőzés után a svédek csapatbuszát meglátogatva kért elnézést a történtekért.

Az északiak hátvédje, Pontus Jansson így idézte fel az esetet: “Gratulált és elnézést kért egyes játékosok stockholmi viselkedéséért, és amiért a szurkolók kifütyülték a himnuszunkat a visszavágón. Alig akartuk elhinni. Nagyszerű pillanat volt, igazi sportember.”

Janne Andersson szövetségi kapitány is méltatta a válogatottságot idő közben lemondó olasz középpályást. “Erről szól a sport, küzdhetsz a pályán az ellenféllel, lehet ez egy kis háború, de a meccs után kezet ráztok.” – mondta Andersson.