Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: izraeli befektető érkezik? – Sajtóhír

Egybehangzó izraeli és spanyol sajtóértesülések szerint Idan Ofer billiárdos üzletember “zöld utat” kapott arra, hogy megvásárolja az Atlético Madridot!

Idan Ofer (Kép: as.com)

Csütörtök reggelre egyre több forrás említi, hogy Idan Ofer még a héten “bevásárolja” magát az Atlético Madridba. A madridi székhelyű AS című sportnapilap szerint az Atletinél csütörtökre vezetői tanácskozást hívtak össze, és akár még ma megtörténhet a nagy bejelentés. Az AS az izraeli Calcalist-ra hivatkozik, mely szerint a hét végére nagyon valószínű, hogy megtörténik a hivatalos bejelentés is.

A szintén izraeli, Ynet című website azt is tudni véli, hogy a Londonban élő, 62 esztendős üzletember, akinek a vagyonát 2,2 billió euróra becsülik,  15%-os részesedéssel kezd majd.

Az Atlético háza táján egyelőre nem reagáltak semmilyen formában a hírekre, úgy is mondhatnánk, hogy gyanúsan nagy a csönd!

Egyébként nem Mr. Ofer lenne az első izraeli vonal az Atletinél, hiszen a Plus 500 kereskedelmi platform 2015-től számítva, 4 éven át összesen 42,5 millió euróval szponzorálja a “matracosokat”.

Az AS arra is felhívja a figyelmet, hogy Mr. Ofer komoly lépésre szánja el magát, hiszen az Atletico Madrid részvényeseit tekintve a vezérigazgató Miguel Ángel Gil Marin 54,64%-ot birtokol, a kínai Wanda konglomerátum 20%-ot, míg az elnök Enrique Cerezo 17,9%-ot. A fennmaradó részt kisebbségi részvényesek birtokolják, a 62 esztendős üzletember így hirtelen nagyot lépne előre a hierarchiát tekintve is!