Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi ManCity csatár döntötte el a brazil bajnoki címet!

Magyar idő szerint nem sokkal éjfél után találkozott egymással a az éllovas Corinthians, és az idén a kiesés rémével is küzdő Fluminense. A „Cor” számára egyértelmű volt a helyzet: ha megverik a rióiakat, akkor a többi meccs eredményétől függetlenül, már három fordulóval a zárás előtt meg van a bajnoki cím.

corinthians001

Pedig nem kezdődött jól a mérkőzés a hatszoros bajnok hazaiak számára. A „Flu” ugyanis már a második percben megszerezte a vezetést a korábban az FC Barcelonában megbukó védő, Henrique góljával.
Pocsékul folytatódott az első félidő a bajnok aspiráns számára, még a kaput sem találták el a fehérmezesek. A szünet után azonban végül beigazolódott a papírforma. A 49. percben már 2-1 állt az eredményjelzőn. Köszönhetően Jonak, aki karrierje legszebb pillanatait élte át egy viszontagságos pályafutás ékköveként. Az egykor a Manchester City-ben is megforduló csatár duplázni tudott, és lényegében egymaga húzta be a győzelmet és a bajnoki címet. A korábbi Sahtar Donyeck (2005-től 2012-ig) kedvenc Jadson találata a hajrában már csak hab volt a tortán.
A győzelemmel a Corinthians története hetedik bajnoki elsőségét szerezte meg, így az örök ranglistán már csak a Palmeiras (9) és a Santos (8) áll előttük. Apropó Palmeiras: a címvédő együttes jelenleg a harmadik helyen áll, de még könnyedén befoghatja a második Gremiot a hajrában.

Brazil Série A – 35. forduló
Corinthians – Fluminense 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Jo (47., 49 perc), Jadson (85.), ill. Henrique (2.)

A bajnoki címet jelentő győzelem:

https://www.youtube.com/watch?v=IOUYD5h0HHM

A bajnokság állása:

brazilbajnokság20171116

A góllövőlista élmezőnye:

brazilgóllövőlista2071116

Balogh József