Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztrájk az olasz első- és másodosztályban?

Természetesen továbbra sem csitulnak az indulatok Olaszországban az elmaradt világbajnoki kvalifikáció után. Giampiero Ventura ugyan távozott a szövetségi kapitányi posztról, de az őt annak idején favorizáló elnök, Carlo Tavecchio egyelőre a helyén maradt…

cds

(forrás: corrieredellosport.it)

A legfrissebb hírek szerint abban az esetben, ha az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) hétfői ülésén nem születnek drasztikus személyi változások, a játékosok egyperces ülősztrájkot tarthatnak a november 25-26-i forduló mérkőzéseinek első percében.

Az olasz sajtó szerint szerda óta tömegesen érkeznek a részvételre buzdító sms-ek és üzenetek a Serie A és Serie B olasz játékosaitól a labdarúgók érdekképviselete (AIC) felé. A játékosok emellett nem akarják magára hagyni Damiano Tommasit, az AIC elnökét, aki gyakorlatilag az egyetlen magasabb tisztet betöltő vezető, aki a szövetség feloszlatása és azonalli új választások kiírása mellett érvel.

A játékosok ülősztrájkja minden bizonnyal bejárná a világsajtót és a szurkolók többségében is szimpátiát váltana ki, hiszen ők is érzik, hogy komoly változásokra van szükség az olasz futball megreformálásához.

(zp)