Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A címvédő nyerte a szlovén örökrangadót

A legrangosabb szlovén meccsnek tekinthetjük a Maribor – Olimpija derbit. Ugyanis ezen mérkőzésen feszül egymásnak a legtöbb független szlovén bajnoki elsőség. Igaz, a 2005-ben megszűnt, majd szinte azonnal újra is alapított Olimpija nem tarthatta meg korábbi négy győzelmét, így hivatalosan csak egyetlen egy bajnoki trófeával rendelkezik, tavaly előttről.

tavares001

No, de ennyit a mai történelem leckéről! A Prva Liga 16. fordulójában már a harmadik alkalommal találkoztak a felek a mostani idényben. Az augusztusi bajnoki 0-0-ra végződött Ljubjanaban, míg alig egy héttel ezelőtt szintén a fővárosban volt esedékes a randevú a kupa keretei között. Óriási meglepetésre az Olimpija nagyon simán, 3-0-ra döngölte földbe a 14-szeres rekordbajnokot.

Persze nem eszik olyan forrón a kását Szlovéniában sem. A két gárda eddig kéz a kézben vezette a tabellát, ám tegnap este hárompontos előnyre tudott szert tenni az idén BL-bravúrt elérő Maribor. A meccs egyetlen gólját a helyi hősnek, légiós klublegendának számító Marcos Tavares szerezte. A brazil támadó már a 6. percben eldöntötte a három pont sorsát, és a listavezető személyét.

A bajnoki cím kérdése még távolról sem lefutott, de az biztos, hogy a bajnok Maribort csak egy stabil eredményeket felmutató Olimpija lehet képes befogni.

NK Maribor – Olimpija Ljubjana 1-0 (1-0)
Gólszerző: Tavares (6. perc), ill. –

A bajnokság állása:

szlovéntabella20171117

A góllövőlista élmezőnye:

szlovéngólllista20171117

Balogh József