Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: Új üldözőt kaptak a Farkasok; Mi lesz a Sunderlanddel?

Nem hiába tartják a világ egyik legizgalmasabb és legkiegyensúlyozottabb bajnokságának a Championshipet. Az angol másodosztály végkimenetelét szinte sosem lehet előre megjósolni. Bár a Wolverhamptont nagyon jó eséllyel köszönhetjük a következő idényben a Premier League-ben.

wolves001

A hétvégén letudott 17. forduló nem volt éppen a leggólgazdagabb kör a mostani szezonban. Igaz, mindössze két pályán született 0-0-s végeredmény, ám a hat döntetlen mellett a huszonnégy gárda közül csak egy tudott kettőnél többször betalálni az aktuális ellenfelének.

Meglepetésre ugyanis az újonc Sheffield United (ahol még mindig a Fradi-szurkolók kedvence az elnök és tulajdonos: Kevin McCabe) hármat vágva a Burtonnek ugrott fel a tabella második helyére. Pedig a szezon-jóslatokban meglehetősen lesajnálták a Unitedet, sőt, szinte biztos kiesőnek várták az együttest.

Az élen tehát továbbra is a Wolverhampton áll, Nuno Espirito Santo játékosai most éppen Readingből hozták el a három pontot. Rájátszást érő helyeken a papírformának megfelelően olyan csapatok találhatóak, mint a Cardiff, a Bristol City, az Aston Villa és a Derby County. A Cardiffnál hosszú ideje visszavágynak a PL-be, és már egyébként is megszoktuk, hogy van egy walesi egylet az első ligában. A Bristol az elmúlt bő tíz évben már többször a feljutás kapujában bukott el. Az Aston Villa lassan építkezik, de két év szégyenpad után talán visszakerülhet a PL-térképre.

A jó szezonkezdet után a Leeds már megint csak a középmezőnyben tanyázik, és nehezen tudjuk elképzelni, hogy a 2000-ben még Bajnokok Ligája-elődöntős klub automatikus feljutást harcoljon ki.

A Birmingham City végre kiugrott a kiesőzónából. Ellenben a legendás Brian Clough fia, Nigel által vezetett Burton már csak a 22.. A Bolton és a Sunderland továbbra is szenved a tabella legvégén. Kíváncsian várjuk, hogy a walesi válogatott irányításáról lemondott Chris Coleman mire megy a teljesen lélektelen Sunderlanddal. A korábbi Fulham menedzser kedden ül majd le először a „Fekete Macskák” kispadjára, a Villa elleni rangadón.

A 17. forduló eredményei:
Preston North End – Bolton Wanderers 0-0
Burton Albion – Sheffield United 1-3
Sunderland – Millwall 2-2
Sheffield Wednesday – Bristol City 0-0
Reading – Wolverhampton Wanderers 0-2
Quenns Park Rangers – Aston Villa 1-2
Norwich City – Barnsley 1-1
Hull City – Ipswich Town 2-2
Cardiff City – Brentford 2-0
Birmingham City – Nottingham Forest 1-0
Fulham – Derby County 1-1
Leeds United – Middlesbrough 2-1

A bajnokság állása:

championshiptabella20171120

A góllövőlista élmezőnye:

championshipgólll 20171120

Balogh József