Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: nem tudott dobogóra lépni a Marseille

Mivel az Olympique Lyon a délután folyamán csak egy halovány 0-0-ra volt képes a Montpelliér ellenében, a lehetőség adott volt a Marseille számára. Egy bordeaux-i győzelemmel már a harmadik helyen álltak volna a kikötővárosiak.

sanson001

A szezont jól kezdő, ám mostanra már csak a középmezőnyben senyvedő Bordeaux szeptember vége óta nem tudott nyerni a bajnokságban. Sőt, a Girondins az előző három bajnokiját úgy vesztette el, hogy még gólt sem tudtak lőni aktuális ellenfelüknek.

Bár az első pillanattól kezdve érződött, hogy a Marseille akarata fog érvényesülni a mezőnyjátékban, a Bordeaux már a 3. minutumban megszerezte a vezetést. Nicolas de Preville első gólját szerezte meg a tengerészkékmezesek színeiben, amióta nyáron (ahol addigra már két gólnál járt) eligazolt a Lille-től.

Sokáig úgy tűnt, hogy ezen a vasárnapon a szokásos lúzer Marseille-t láthatjuk. Hiába játszottak fölényben, csak a hajrában tudtak egalizálni Rudi Garcia tanítványai. Az OM megmentője a ráadásban Morgan Sanson volt. Az 1-1 alapesetben egyik félnek sem túl előnyös végeredmény.

Girondins Bordeaux – Olympique Marseille 1-1 (1-0)
Gólszerzők: De Preville (3. perc), ill. Sanson (90+4.)

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

franciatabella 201701120

A góllövőlista élmezőnye:

franciagóll 201701120

Balogh József