Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 28 találat, újra kiszakadt a gólzsák! – keddi eredmények

Történelmi jelentőséggel bírt a Bajnokok Ligája keddi játéknapja, avagy az 5. fordulóban a történelem ismételte önmagát a Liverpool főszereplésével. Nem csak a Napoli, de Gulácsiék esélye is megmaradt a továbbjutásra, miközben a Dortmund mélyrepülése tovább tart. A Real Madridot nem hagyhatjuk le, APOEL ide vagy oda, Ronaldo és Benzem gólzsákja megérett és kiszakadt.

FotorCreated

E-csoport

Szpartak Moszkva – Maribor 1:1 (0:0)
G: Ze Luis (82.), ill. Mesanovic (90+2.)

Sevilla – Liverpool 3:3 (0:3)
G: Ben Yedder (51., 61. – büntető), Pizarro (90+3.), ill. Firmino (2., 30.), Mane (22.)

A Szpartak Moszkva végzete érdekes módon a Maribor lehet, avagy a szolvén bajnok oda-vissza jó volt egy döntetlenre az oroszok ellen, míg a többi csoportellenfél gyakorlatilag agyonverte őket. Mindezek ellenére még nincsen semmi sem veszve, hiszen az utolsó játéknapon a Szpartak saját kezébe veheti sorsát, igaz ehhez az Anfielden kéne nyerni, mely a másik meccs függvényében a csoportot most vezető Liverpool búcsúját is hozhatja. Ami pedig Sevillában történt, az ismétlődő történelem. A Liverpool ugyanis csakúgy mint anno a BL-döntőben az AC Milan a félidőben már 3:0-ra vezetett, majd jött a második játékrész és az andalúz henger, melynek a vége pontmentés lett. A Maribor Európa-liga reményei odalettek, ezt leszámítva érdekes utolsó játéknapra van kilátás.

50534300F-csoport

Manchester City – Feyenoord 1:0 (0:0)
G: Sterling (88.), ill. –

Napoli – Shakhtar Donetsk 3:0 (0:0)
G: Insigne (56.), Zielinski (81.), Mertens (83.), ill. –

Ha nehézkesen is, de hozta a kötelező győzelmet hazai pályán a Manchester City, mely így továbbra is hibátlan és az utolsó játéknap eredményétől függetlenül csoportelső. A Feyenoord még mindig pont nélkül, a holland bajnok Európa-liga reményei így oda lettek, hiszen a Napoli revánsot vett és a hajrában kiütötte a a Shakhtar Donetsk csapatát. Mindez azt jelenti, hogy a Napoli továbbjutási esélyei élnek. Ehhez Mertenséknek le kell győzni idegenben a Feyenoordot, miközben a City nem adhatja oda az ukránoknak egyik pontot sem. Tehát ha a City hibátlanul zárja a csoportot, a Napoli pedig nyer az utolsó napon, akkor az olaszok is továbbmennek. Kérdés, hogy Guardioláék mennyire lesznek sportszerűek, hiszen egy erős riválist könnyedén kiejthetnek.

G-csoport

Besiktas – FC Porto 1:1 (1:1)
G: Talisca (41.), ill. Felipe (29.)

AS Monaco – RB Leipzig 1:4 (1:4)
G: Falcao (43.) ill. Jemerson (6. – öngól),  Werner (9., 31.), Keita (45.)

A Besiktas számára egy döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz és ez az iksz nem jött jól a Porto számára, mely így még izgulhat, hiszen az RB Leipzig a csoport másik meccsén borította a papírformát és jól elverte hazai közönsége előtt a Monacót. Legrosszabb esetben az Európa-ligában folytathatják Gulácsiék, akik hazai pályán fogadják a már tét nélkül játszó és nem csak továbbjutó, de biztos csoportelső Besiktast. A Porto és a Monaco között pontegyenlőség honol és ha a portugálok és a németek is nyernének az utolsó fordulóban, akkor a mellékszabály lép életbe, ami az egymás elleni párharc eredményében keresendő. Igen ám, de mindkét klub megnyerte a hazai meccsét, így az egymás elleni meccsek gólkülönbsége a döntő, ami 5:4-el a portugálok javára billenti a mérleg nyelvét. Tehát ha nyer sem biztos, hogy továbbjut a Leipzig, avagy a Porto saját kezében tarthatja a sorsát.

fifa18-ronaldopage-accolade-fg-xsH-csoport

APOEL – Real Madrid 0:6 (0:4)
G: – ill. Modric (23.), Benzema (39., 45+1.), Nacho (41.), Ronaldo (49., 54.)

Borussia Dortmund – Tottenham 1:2 (1:0)
G: Aubameyang (31.), ill. Kane (49.), Son (76.)

Sallai Roland kezdett és 60 percet játszott a Real Madrid ellen, mely kitömte a ciprusi bajnokot. A gólinságben szenvedő sztárfocisták közül Ronaldo és Benzema is duplázni tudott, előbbi pedig már nyolc gólos a sorozatban és idén is vezeti a góllövőlistát. A királyiak továbbjutottak, viszont a csoportelsősség aligha lesz meg, mivel a Tottenham a Signal Idunában is legyőzte a Dortmundot, mely zsinórban nyolcadik tétmeccsén maradt nyeretlen és hatalmas gödörben van. Ha a Spurs hazai pályán akár egy pontot is szerez az APOEL ellen, akkor biztos a csoportelsősség, míg a Dortmundra még vár egy Real elleni idegenbeli meccs. A BVB-nek még egy vereséggel is meglehet az Európa-liga továbbjutás, ha ők sem és az APOEL sem szerez pontot az utolsó játéknapon. Abban az esetben az lesz a mérvadó, hogy melyikőjük kap ki jobban. Ugyanis a mellékszabályzat egészen ötödik pontjáig kell menni, mivel az egymás elleni két 1:1-es döntetlen alapján nem lehet a továbbjutó kilétéről dönteni. Tehát a gólkülönbség dönthet.

A csoportok állása az utolsó forduló előtt

Teljes képernyő rögzítése 2017. 11. 21. 224705

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017. 11. 21. 224812