Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Torres dupla és magabiztos Atletico továbbjutás – videóval

Az Atletico Madrid a gyengébb első meccse után esélyt sem adott az Elchének a továbbjutásra, Torres edig egy duplával járult hozzá a győzelemhez. A Bilbao is fölényben játszott egészen a mérkőzés végéig, aztán egy utolsó perces hiba miatt nem jutottak tovább a következő fordulóba, így a Formentera lett a második meglepetés csapat a Leida mellett. A Las Palmas majdnem kiengedte a kezei közül a kényelmes előnyt, de végül nem okozott gondott a továbbjutás a Depor ellen.  

w_900x700_29225938_ma_1746

 

Forrás: laliga.es

Oda kellett tennie magát az Atletico Madridnak az Elche ellen, mivel 1-1-re végződött az első mérkőzés. Jobban kezdte Simeone gárdája a meccset uralták is a játékot, majd a 31. percben Gimenez, a 33. percben pedig Fernando Torres is betalált. Annyira fölényben játszott az Atletico, hogy szinte ki sem mozdultak az Elche tizenhatosából, míg a vendégek szinte egyetlen támadást sem tudtak vezetni. A 68. percben meglett az ostrom eredménye, hiszen Fernando Torres megszerezte az ő második, és csapata harmadik találatát.

Atletico Madrid – Elche: 3-0 (2-0) Összesítésben: 4-1
Gólszerzők: Gimenez (31.), Torres (33. 68.) ill. –
Sárga lap: Carrasco (87.) ill. Verdu (22.), Albacar (53.), Lolo (87.)
Kiállítás:  – ill. –

Az Athletic Bilbao is csak egy 1-1-es döntetlent tudott összehozni az odavágón a Formentera vendégeként. Egyértelműen a Bilbao volt a jobb, de a gól nem akart nekik összejönni. Ez tovább folytatódott a második félidőben is, ahol szinte csak egykapuzott a baszk csapat, de betalálni egyszerűen nem tudtak a Formentera kapujába. Ez végül is nem volt baj, hiszen nekik a 0-0-ás döntetlen is megfelelt a továbbjutáshoz. Aztán a játékvezető elég sokat hosszabbított, és megtörtént a Bilbao rémálma: a 95. percben a Formentera egy szöglet után betalált, amivel megnyerték a mérkőzést és kiütötték a baszk csapatot a kupából.

Athletic Bilbao – Formentera: 0-1 (0-0) Összesítésben: 1-2 
Gólszerző: – ill. Muniz (90+5.)
Sárga lap: – ill. Gonzalez (90+4.)
Kiállítás:  – ill. –

A Las Palmas sokkal nyugodtabban várta a meccset a Depor ellen, hiszen az odavágót 4-1-re nyerték meg. A mérkőzés elején jobb volt a kanári-szigeteki csapat, viszont az első gólt a Deportivo szerezte meg a 41. percben Emre Colak révén. Jött fel nagyon a vendég csapat és lassacskán kezdte átvenni az irányítást, majd az 52. percben már a második góljukat szerezték meg Borja Valle révén. Ezután kezdett felébredni a Las Palmas is, és az 58. percben szépítettek is Toledo találatával. A Depor azonban nem hagyta magát, és Borja még egy gólt lőtt, de a kanári-szigeteki csapat az utolsó percben még bebiztosította a továbbjutását Remy találatával.

Las Palmas – Deportivo La Coruna: 2-3 (0-1) Összesítésben: 6-4
Gólszerzők: Toledo (58.), Remy (90+2.) ill. Colak (41.), Borja (52. 80.)
Sárga lap: Gomez (32.), Samper (52.), Tannane (61.) ill. Valentin (73.), Mosquera (86.)
Kiállítás:  – ill. –