Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hiába jutott ki Peru a vb-re, a válogatott gólvágója nem lehet ott Oroszországban!

A FIFA, vagyis a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség doppingvétség miatt eltiltotta a perui válogatott gólvágóját, aki emiatt nem lehet ott a jövő évi vébén, hiába járult nagyban hozzá válogatottja kijutásához az egykori Bayern támadó!

Paolo_1120-GettyHiába járult hozzá nagyban Guerrero ahhoz, hogy Peru kijusson a vb-re, válogatottja a gólvágó nélkül utazik Oroszországba (forrás: newshub.co.nz)

Peru hosszú idő után jutott ki újra labdarúgó-világbajnokságra, ám a válogatott gólvágója, Paolo Guerrero nem lehet ott a világeseményen! A peruiak gólrekordere sokat tett azért, hogy nemzeti csapata kijusson az oroszországi vb-re, ám az Argentína elleni selejtező mérkőzést követően az egykori Bayern csatár által adott doppingteszt pozitívnak bizonyult! A perui szervezetében kokaint találtak, ezért most jó ideig nem játszhat.

A FIFA, vagyis a nemzetközi szövetség egy évre tiltotta el Guerrero-t, kinek büntetése november 3.-a óta hatályos, így bizonyossá vált, hogy válogatottja színeiben nem szerepelhet a 2018-as oroszországi világbajnokságon a 33 éves gólzsák. Válogatottja legeredményesebbje volt Guerrero, aki számára így már tényleg csak vigasz lehet az, hogy hazája ott lesz a viadalon, hiszen ő akármilyen sokat is tett a csapatért, nem bizonyíthat a legnagyobb eseményen.

Guerrero a Bayern München csapatát 2004 és 2006 között erősítette, azt követően pedig egészen 2012-ig a szintén német élvonalbeli Hamburgban szerepelt, és volt meghatározó játékos, alapember! 2012 óra Brazíliában futballozik klubszinten a perui, aki 2015-ig a Corinthians labdarúgója volt, míg tavaly óta a Flamengo csapatát erősítette, ám most kényszerpihenő vár rá.

Nagy Dávid