Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Gladbach otthonából csent pontot a Schalke! – videóval

Rangadó került megrendezésre szombat este a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójában, hiszen a Dieter Hecking által irányított Borussia Mönchengladbach a Domenico Tedesco vezette Schalke-t látta vendégül.

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 09. 202901

1. félidő: Már a mérkőzés legelején láthattunk mindkét csapat részéről ígéretes támadásokat, akciókat, de az utolsó passzok, mozzanatok nem sikerültek tökéletesen vagy éppen a védők oldották meg kiválóan feladatukat. Az első komolyabbnak mondható ziccert a 14. percben jegyezhettük fel, amikor Thorgan Hazard szöglete után Zakaria bólintott kapura, ám az ifjú középpályás fejesét végül könnyedén Fahrmann. A 24. minutumban viszont már a Schalke portása is tehetetlen volt, Ginter csúsztatta Kramer irányába a labdát, aki közvetlen közelről vette be Fahrmann hálóját, s szerezte meg csapatának a vezetést. A 36. percben rendkívül közel állt ahhoz a Gladbach, hogy megnövelje előnyét, Raffael passzolt Grifo elé, aki ordító helyzetben végül a keresztlécet találta telibe.

2. félidő: A második játékrész gyakorlatilag rögtön egy ígéretesebb helyzettel indult, ami a Schalke előtt adódott. A 47. minutumban Harit tett kísérletet a gólszerzésre, lövését azonban a Gladbach svájci hálóőre, azaz Sommer védeni tudta. Az 50. percben Raffael adott középre remekül Elvedi irányába, azonban az utolsó pillanatban Nastasic tisztázni tudott a svájci hátvéd elől. A 62. minutumban egyenlíteni tudott a Schalke, miután a menteni igyekvő Vestergaard a saját kapujába pöccintette a labdát. A 74. percben a csereként beállt Burgstaller előtt adódott óriási lehetőség, az osztrák támadó azonban végül a kapu fölé bombázott. A véghajrában aztán ismét Burgstaller került ordító ziccerbe a Schalke részéről, ám az osztrák csatár lövését Sommer bravúrral védeni tudta.

Borussia Mönchengladbach – Schalke 04 1-1 (1-0)
Helyszín:
Borussia-Park, Mönchengladbach
Gólszerzők:
Kramer(24.) ill. Vestergaard(62., öngól)
Sárga lapok: Elvedi(16.) ill. Harit(41.), Nastasic(82.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Hazard, Kramer(Cuisance 79.), Zakaria, Grifo(Bobadilla 76.) – Stindl, Raffael. Vezetőedző: Dieter Hecking. 

Schalke 04: Fahrmann – Kehrer(Stambouli 67.9, Naldo, Nastasic – Caligiuri, McKennie, Meyer, Oczipka – Harit(Konoplyanka 83.), Di Santo, Embolo(Burgstaller 60.). Vezetőedző: Domenico Tedesco.