Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra hazájában kapott állást a világvándor olasz edző

Davide Nicola, a Crotone vezetőedzője a hétfői Udinese elleni 3-0-s hazai vereség után jelentette be lemondását. Utódja megnevezésére mindössze péntek délután került sor, így a kiválasztott Walter Zengának kevesebb, mint 48 órája van a vasárnapi Sassuolo elleni alsóházi rangadóra felkészülni.

174221144-b6a52d33-9591-4021-86d3-b665e83b3308

(forrás: fccrotone.it)

Az 57 éves Zenga játékosként az Inter kapujában érte el legnagyobb sikereit, viszont 1998 óta tartó edzői pályafutását eddig inkább a folyamatos vándorlás, mintsem a zajos sikerek jellemzik. Visszavonulása után utolsó csapata, a New England Revolution kispadjára ülhetett le, ezután következett pár mérkőzés az olasz D-ligában, majd edzősködött Romániában, Szerbiában, Törökországban, az Egyesült Arab Emírségekben. Serie A-s debütálására egészen 2007-ig kellett várni, ekkor a Cataniatól kapott lehetőséget, majd másfél szezon után a nagy rivális Palermohoz csatlakozott. Ezután újabb évek következtek az Arab-félszigeten, közte egy rosszul sikerült kalanddal a Sampdoria, majd a Wolverhampton élén.

Nem kockázatnélküli tehát a Crotone vezetőinek döntése, hiszen Zengának évek óta nem sikerült egy teljes szezont futnia aktuális csapatával, mindenesetre ő maga nagyon várja a bemutatkozását: “Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, rendkívül családias a légkör az egyesületen belül, nekem való környezet. Nagy lehetőség ez most számomra, hiszen egy remek, harcos csapattal dolgozhatok. Szeretném kiemelni elődöm, Davide Nicola munkáját, hiszen nagyszerű dolgokat ért el itt, örökre beírta a nevét a klub történelemkönyvébe” – zárta sportszerűen mondandóját a Crotone frissen kinevezett vezetőedzője.

(zp)