Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “A csapat lelke Cristiano Ronaldo!”

A Real Madrid korábbi játékosa, a jelenleg Dubaiban edzőként tevékenykedő Michael Salgado meglátogatta a Klubvilágbajnokságon szerdán az Al-Jazira elleni elődöntőre készülő blancókat. Ha már ott volt ejtett pár szót a csapatról!

(Kép: marca.com) 

“Amikor felhagysz a profi futballal, az egy nagyon fontos momentum az életben! Nehéz döntés volt, sokat érlelődött bennem, de mivel megtaláltam azt, ami szintén érdekel, megszületett bennem, hogy felhagyok a futballal. Nagyon élvezem, hogy az akadémiai munkámat Dubaiban. 4,5 évvel ezelőtt elterveztük, hogy elhozzuk a spanyol futballt ide, hiszen Spanyolország sikeressége a futballpályán rengeteg érdeklődőt vonz. Az akadémiai rendszerben, melyben dolgozunk, közel 1200 gyerek tanulja a futballt, 65 magasan képzett edzővel, akik zömében spanyolok, és olyan csapatoknál, mint a Real Madrid, a Tottenham Hotspur, vagy az Atlético Madrid tanulták a szakmát.” – Idézi a Marca című spanyol sportnapilap a Real színeiben 370 tétmérkőzésen pályára lépő egykori jobbhátvéd első szavait, aki elmondta azt is, hogy a következő célja a Pro-licence megszerzése lesz, és bizony nagyon jól érzi magát az Arab világban.

Salgado ezt követően a Real Madridról is beszélt, elmondva azt is, hogy szerinte mi miatt játszik idén gyengébben Zinedine Zidane csapata. “A Real Madrid nehéz pillanatokon van túl, de várjuk meg mi lesz februárra, márciusra! Zidane nagyszerű munkát végez, az elmúlt szezon szinte már tökéletesre sikerült a csapatnak, minden összejött. Visszaestek ugyan, ez a sok sérültnek is köszönhető, így hát várjuk meg a szezon azon szakaszát, amikor nőni fog a tét! Számomra a keret ugyan olyan erős, mint volt, itt van például Dani Ceballos, aki egy nagyszerű játékos, ígéretes jövő előtt áll, de ez az első szezonja, és egy olyan csapatban, ahol Gareth Bale, Cristiano Ronaldo vagy Isco is játszik, nem könnyű rendszeres játékidőhöz jutni!” – Így az egykori 55-szörös spanyol válogatott játékos, aki védelmébe vette Cristiano Ronaldot is!

“Cristiano a Real Madrid lelke! Nem fair, hogy kritizálják őt! Ő a tökéletes példája annak, hogy mit is jelent a Real Madrid. Ha ő a pályán van, pusztán a jelenléte is félelmetes az ellenfeleknek! Ne feledjük, az elmúlt idényben is a szezon második fele sikerült inkább jobban a számára, és akkor a különbséget is jelentette a nagy meccseken! Ha eljön az a pillanat, amikor igazán szükség lesz rá, nem fog hibázni!” – Vélekedett Salgado CR-ről, hozzátéve azt is, hogy szerinte a portugál jelenleg a világ legjobb játékosa, aki egy szintet képvisel Pelével, Maradonával, és a nagy rivális Lionel Messivel.