Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: rég nem látott negatív rekord az élcsapatoktól

A döntetlenek fordulója volt a 16. játéknap Olaszországban, amiből még hátravan a ma esti – rossz idő miatt elhalasztott – Genoa-Atalanta mérkőzés.

iPiccy-collage

♦ A Cagliari 2010 áprilisa óta az első csapat, aki a mérkőzés első félideje alatt mindhárom cseréjét kihasználta. Legutóbb a Fiorentina cselekedett hasonlóképp.

♦ A Juventus szurkolói a mérkőzés előtt a következő molinóval fogadták az Intert: “Azt mondja a bölcs: Kína közel van, Olaszország viszont csak egy vágyálom.” (Egyértelműen utalva a Juventus olasz hagyományaira és az Inter jelenlegi tulajdonskörére).

juve-inter

(forrás: corrieredellosport.it)

♦ Giorgio Chiellini 450. tétmérkőzésén lépett pályára a Juventus színeiben.

Soccer: Serie A;  Juventus - Inter

(forrás: ansa.it)

♦ Az Inter 2014 májusa óta először zárta egy bajnoki mérkőzés első félidejét kapuralövés nélkül.

♦ A Juventus 65 bajnoki után játszott ismét 0-0-s döntetlent. Legutóbb ez 2016 februárjában a Bologna ellen fordult elő.

♦ Az Inter előtt az utolsó csapat, aki kapott gól nélkül távozott a Juventus otthonából az Udinese volt 2015 áprilisában.

♦A Juventus-Inter mérkőzés félidejében kisebb összetűzésre került sor Giorgio Chiellini és Luciano Spalletti között. Az Inter edzője nehezményezte, hogy a Juve védője folyamatosan a játékvezetőnél reklamál. A felek utólag tisztázták az esetet.

chiellini_spalletti

(forrás: ansa.it)

♦ Maurizio Sarri irányítása alatt először fordult elő, hogy a Napoli két egymást követő mérkőzésen sem tudott gólt szerezni.

Emiliano Viviano, a Sampdoria kapusa ritkán látott nagy hibával járult hozzá a Cagliari pontszerzéséhez.

♦ Az 1965-1966-os szezon 17. fordulója óta először fordult elő, hogy a Juventus, az Inter, a Napoli és a Roma is 0-0-s döntetlennel zárta az aktuális játéknapot. Az hogy ez a négy csapat ugyanabban a fordulóban ne szerezzen gólt, 1994-1995 óta nem esett meg.

♦ Alessandro Matri révén a Sassuolo idén már a negyedik tizenegyesét hibázta el.

♦ A Milan 339 perc után szerzett ismét gólt hazai pályán.

Gennaro Gattuso megszerezte edzői pályfutása első Serie A-győzelmét.

Soccer: Serie A; Ac Milan - Bfc Bologna

(forrás: ansa.it)

♦ A Torino 1993 után nyert ismét a Lazio otthonában. A csapat legértékesebb játékosa, Andrea Belotti viszont több, mint 800 perce gólképtelen.

A statisztikák forrása: optasport

(zp)