Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Esetleges győzelmével az Inter hátradőlve figyelheti riválisait

Lassan félidejéhez közelednek az olasz bajnokság küzdelmei. Az utolsó hetek “megnyújtott” játéknapjai után a szokásos szombat-vasárnapi felosztásban folytatódik a Serie A.

seriea3wallpaper

December 16., szombat

15:00 Inter-Udinese (Digi Sport 1)
18:00 Torino-Napoli (Digi Sport 1)
20:45 Roma-Cagliari (Digi Sport 1)

Szombat kora délután a hétközi kupafordulóban a harmadosztályú Pordenone ellen megizzadó Inter fogadja a Massimo Oddo kinevezése óta megtáltosodó Udinesét. Luciano Spalletti legjobb tizenegyét küldheti pályára a győzelem reményében, ami után a kék-feketék nyugodtan figyelhetnék a tabella éléről a több mérkőzés alakulását. Nem vár könnyű feladat az utóbbi időben megtorpanó Napolira, hiszen a hétfőn a Laziót – kétes körülmények között – idegenben legyőző Torinohoz látogatnak. Jó hír Maurizio Sarri számára, hogy ismét számíthat Lorenzo Insignére. A nap zárásaként a Roma fogadja a Cagliarit. Eusebio Di Francesco ismét átvariálhatja a “farkasok” támadószekcióját, hiszen a hírek szerint a Schick, Dzeko, Perotti hármas kap majd szerepet az első perctől.

December 17., vasárnap

12:30 Verona-Milan (Digi Sport 1)
15:00 Bologna-Juventus (Digi Sport 1)
15:00 Crotone-Chievo
15:00 Fiorentina-Genoa (Digi Sport 2)
15:00 Sampdoria-Sassuolo
18:00 Benevento-Spal (Digi Sport 1)
20:45 Atalanta-Lazio (Digi Sport 2)

Vasárnap ebédidőben a szerdai kupameccs “visszavágójára” kerül sor, hiszen a Milan Veronába látogat. A hazaiak képtelenek kikászálódni a kieső zónából, míg Gattuso fiai mostantól nem nagyon hibázhatnak, amennyiben továbbra is a BL-szereplés lebeg a szemük előtt. Várhatóan Nagy Ádámmal a kispadon fogadja a Bologna a Juventus együttesét. A hazaiak részéről nem játszhat Palacio és Di Francesco, míg a “zebráknál” Buffon továbbra sem bevethető, Dyabala pedig ismét csak csere lesz. Sorozatban négy vereség után igazán ráférne egy győzelem a Crotone gárdájára, ehhez a Chievón kell túljutniuk Walter Zenga legényeinek. Kupasikerrel hangolt a Fiorentina a Genoa elleni mérkőzésre, akik a keddre halaszott mérkőzésükön hazai pályán kaptak ki az Atalantától, vasárnap Firenzében sem lesz könnyebb dolguk. Kisebb gödörbe került a Sampdoria, bár így is tartják hatodik helyüket, most a Sassuolo ellen térhetnek vissza a győzelem útjára. Vérbeli kiesési rangadóra kerül sor vasárnap késő délután, hiszen a Benevento fogadja a Spalt. A forduló zárómérkőzésén a Ciro Immobilét eltiltás miatt nélkülöző Lazio látogat az Atalantához, ahol minden csapatnak kőkeményen meg kell dolgoznia minden egyes pontért.

(zp)