Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem biztos, hogy a spanyolok ott lesznek a vb-n

Habár Spanyolország az olaszokat is legyőzve, csoportelsőként jutottak ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra, ám meg van az esélye, hogy még sem lesznek ott a tornán. 

1504433984_293258_1504434056_noticia_normal

 

Forrás: AS

Az elmúlt hetekben már felmerült a hír, miszerint Perut kizárhatják a 2018-as vb-ről, mivel a kormányuk bele szeretne szólni a helyi labdarúgó-szövetség munkájába. Most Spanyolországgal is hasonló lehet a helyzet, hiszen az El País lap szerint a spanyol kormány be akar avatkozni a spanyol labdarúgó-szövetség (RFEF) új elnökének megválasztásába, amit a FIFA szabályzata nem tolerál. A lap információi szerint a kormány sport bizottsága megkereste a szövetséget, hogy kijelöljék a korrupcióval megvádolt Angel Maria Villar utódját.

Ahogy azt már a perui esetnél is leírtuk, a nemzetközi szövetségnek jogában áll felfüggeszteni annak az országnak a tagságát, ahol politikailag szólnak bele a helyi szövetség működésébe, ahogy ez történt idén ősszel Pakisztánnal is történt. Ez azt jelentheti, hogy a 2018-as világbajnokságon sem vehetnének részt.

A FIFA már korábban küldött az RFEF-nek egy levelet, amelyben aggodalmukat fejezték ki az esettel kapcsolatban, és figyelmeztették őket, hogy a szövetségnek függetlennek kell maradnia, de most bejelentették, hogy ők, és az UEFA is delegációt küldenek Madridba, hogy megfigyeljék és elemezzék a történéseket.