Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ráadásban szerzett góllal győzött a Roma – videóval

Két 3-1-es vendéggyőzelemmel indult a Serie A 17. fordulója, ami félig jó, félig rossz hír volt a Roma gárdájának, hiszen míg az Inter otthon veszített az Udinese ellen, addig a Napoli Torinóból hozta el a három pontot. A “farkasok” a szombati játéknap zárásaként a Cagliarit fogadták.

twitter2

(forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

A Cagliari legutóbb 2013 februárjában tudott győzelemmel távozni Rómából, akkor a jelenleg a hazaiakat erősítő Radja Nainggolan még a szárdok színeiben talált be későbbi csapata hálójába. A mérkőzés első félidejének legnagyobb lehetősége szintén a belga nevéhez fűződött, Cragno kapus azonban a helyén volt. Nainggolan lövésén kívül komolyabb helyzetet nem láthattak a nézők, a Roma aktívabban játszott ugyan, de nem találták a rést a Cagliari szervezett védekezésén, így meglehetősen eseménytelen félidő után gól nélküli állás mellett vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész egy vitatott esettel indult, Cragno és Dzeko futottak versenyt a labdáért, a Cagliari kapusa a visszajátszások alapján láthatóan elérte a bosnyák támadó lábát, D’Amato pedig a videóbíróval történő konzultációja után – korábbi ítéletét felülbírálva – büntetőt ítélt. Perotti állt a tizenegyesponthoz, ritkán látott flegma nekifutása után Cragno azonban magabiztosan hárított. A második félidő összképe kísértetiesen hasonlított az elsőjéhez: a Roma többnyire erőtlen támadásait helyenként egy-egy Cagliari próbálkozás szakította félbe, de óriási különbség, hogy amíg a hazaiaknak mindeképp a három pont megszerzése volt az egyetlen elfogadható eredmény, addig a Cagliari több, mint elégedett lehetett a döntetlen megszerzésével. Már majdnem el is könyvelték a pontosztozkodást a felek, amikor Kolarov oldalról belőtt szabadrúgását a végig remekül védő Cragno kapus Fazióra ütötte, aki pár centiről nem hibázott, így a Roma végül otthon tartotta a három pontot.

Roma-Cagliari 1-0 (0-0)
Helyszín: Róma, Stadio Olimpico. Vezette: D’Amato
Gólszerző: Fazio (90+4.) ill. –
Sárga lap: Pellegrini (40.) ill. Joao Pedro (27.), Cigarini (44.), Deiola (77.)

Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini (El Shaarawy 72.), De Rossi, Nainggolan (Strootman 80.) – Schick (Ünder 87.), Dzeko, Perotti. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Cagliari: Cragno – Romagna, Andreolli, Pisacane – Van Der Wiel, Ionita, Cigarini, Barella (Deiola 72.), Padoin (Ceppitelli 90+3.) – Joao Pedro (Farias 60.), Pavoletti. Vezetőedző: Diego López

A Roma győztes gólja:


(zp)