Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hétközben legyőzte, most simán kikapott a Milan veronai ellenfelétől! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 17. fordulójának küzdelmei ma kora délután folytatódtak. A hétközi kupameccsen a Milan kiejtette sima győzelmével a Hellas Verona csapatát, ám a piros-feketéknek visszavágott vereségért a veronai csapat, szintén sima sikert aratva, lenullázva a milánóiakat!

News-report-Verona-Milan-17.12Hétközben a Milan verte simán a Hellas Veronát, ma pedig utóbbi győzte le ugyanolyan arányban, kiütéssel a milánói gárdát! (forrás: acmilan.com)

A hétközi Olasz Kupa negyeddöntőjében már találkozott egymással a Hellas Verona és az AC Milan, s akkor utóbbi otthonában arattak a milánóiak sima, 3-0-s győzelmet. Ma kora délután az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Serie A 17. fordulójában csaptak össze a felek.

A 18. percben alakult ki az első komolyabb lehetőség. Ekkor a vendégek részéről Kalinic a tizenhatoson belülről próbálkozhatott, ám a horvát lövése mellé ment. Nem sokkal ezután viszont jött is a meccs első gólja, melyet a hazaiak szereztek! A 24. minutumban Romulo szöglete után Caracciolo fejese akadt be Donnarumma kapujába (1-0)! Tovább próbálkozott a Milan a gólszerzéssel, egyben már az egyenlítés volt ezzel a vendégek célja. Montolivo a 33. percben került helyzetbe, de fölé lőtte a labdát. Négy perccel ezután Suso lövését védte a hazaiak kapusa, Nicolas, majd a 38., tehát a következő minutumban is Suso próbálkozása következett, ám a kipattanó utáni lehetőséget blokkolták. A félidő ezzel lényegében véget is ért, amely meglepetésre veronai előnnyel zárult. Ráadásul a hazaiaknál két kényszerű cserére is sort kellett keríteni a szünetig, elsőként éppen a gól előtt. A 22. percben Valoti helyét Bessa vette át, majd tíz perccel ezt követően Cerci helyett Kean állt be.

A folytatást követően éppen a két hazai csere hozta össze az újabb gólt! Az 55. percben már kettővel ment a veronai csapat – Kean lőtte be Bessa labdáját, a Milan esélyei pedig kezdtek teljesen elszállni (2-0)! A 69. minutumban szépíthetett volna a Milan, de Suso léc alá tartó löketénél mentett Nicolas. Ezután négy perccel Kessie is próbált betalálni a veronai kapuban, de becsúszva blokkolták lövését, így megmaradt a hazaiak kétgólos előnye! Ugyanakkor hiába próbálkozott a Milan, nem a vendégek szereztek gólt, jött a Verona újabb gólja! A 77. minutumban Romulo már a második gólpasszát osztotta ki ma, a találatot pedig Bessa szerezte, mellyel padlóra küldték a hazaiak Gattuso alakulatát (3-0)! A hajrában még Bonucci próbált szépíteni, de a Milan védőjének lökete a léc alá ment volna, de Nicolas ezt is kivédte! A 91. percben a jéghegy csúcsa a Milannál Suso azonnali kiállítása volt, így emberhátrányban fejezte be a piros-feketék alakulat a bajnokit, ráadásul 3-0-ás vereséget szenvedve. Hétközben ugyanilyen arányban nyert Milánóban a most vesztes klub, a Verona tehát szintén hazai pályán ugyanolyan arányban győzött, mint a kupában Gattuso alakulata.

Hiába volt sok-sok lehetősége a Milannak, a java nem ment kapura, míg a labdát keveset birtokló veronai gárda 5 próbálkozásából 4 ment kapura, melyből 3 gól esett, tehát a helyzetkihasználása kiváló volt a hazai csapatnak, amely a Milan 4 meccses bajnoki veretlenségét törte meg ma!

Serie A, 17. forduló
Hellas Verona – AC Milan • 3-0 (1-0)
Helyszín: Stadio Marc’Antonio Bentegodi, Verona. Vezette: Daniele Orsato
Gólszerzők: Caracciolo (24.), Kean (55.), Bessa (77.), ill.
Sárga lapok: Zucilini (35.), Buchel (59.), Nicolas (65.), ill. Borini (45+3.), Romagnoli (49.)
Kiállítás: – , ill. Suso (90+1.)

Hellas Verona: Nicolas – Ferrari, Caracciolo, Hertaux, Caceres – Romulo, Zucilini, Buchel, Verde – Valoti (Bessa, 22., Zuculini, 85.) – Cerci (Kean, 32.). Vezetőedző: Fabio Pecchia

AC Milan: Donnarumma – Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez (Cutrone, 46.) – Kessie, Montolivo (Locatelli, 71.), Bonaventura – Suso, Kalinic (André Silva, 57.), Borini. Vezetőedző: Gennaro Gattuso

Nagy Dávid