Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben vesztett pontokat a Chelsea!

Izgalmasnak ígérkező mérkőzéssel vette kezdetét az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 19. fordulójának szombati játéknapja, hiszen a Sam Allardyce vezette Everton az Antonio Conte által irányított Chelsea-t látta vendégül… 

2017-12-23T124031Z_1817691759_RC12E9D23FE0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-EVE-CHE

1. félidő: A mérkőzés első veszélyesebb helyzeteire egészen a 10. percig kellett várni, amelyeket a Chelsea oldalára jegyezhettünk fel. Ekkor először Bakayoko, majd másodszorra Willian közeli lövését blokkolta az Everton rutinos védője, Phil Jagielka. A következő ziccerig közel fél óra telt el a találkozó első félidejéből. A 36. minutumban Pedro részéről láthattunk kísérletet, a spanyol támadó azonban nem tudta góllal befejezni az akciót, mivel Pickford hatalmas bravúrral védte a lövését. Az első játékrész vége fele Calvert-Lewin előtt adódott komoly lehetőség, viszont az ifjú támadó rossz döntést hozott, így az ígéretes helyzet elhalt. 

2. félidő: A fordulást követően gyorsan feljegyezhettük az első komolyabbnak mondható ziccert, a 46. percben Pedro lőtt kapura, azonban Pickford könnyedén védte a kísérletét, ami nem sikerült túl erőteljesre. A 66. minutumban Eden Hazard eresztett meg egy távoli löketet, a jobb alsóba tartó lövését azonban Pickford komoly bravúrral védett. A 75. percben a szerencse az Everton mellett volt, hiszen egy szélről beadott labdát követően Williams éppen csak nem fejelt saját kapujába. A Chelsea-nek sokkal több helyzete, lehetősége akadt mint az Evertonnak (bár azt sem túlzás kijelenteni, hogy Evertonnak nem is voltak ziccerei…), ám a liverpooli kékek hatalmas küzdeni tudással és remek védőjátékkal egy pontot otthon tudtak tartani… 

Everton – Chelsea (0-0)
Helyszín:
Goodison Park, Liverpool
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok:
Calvert-Lewin(11.), Martina(21.), Keane(57.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Everton: Pickford – Kenny, Jagielka, Keane, Martina – Schneiderlin, Gueye(Baningime 50,), Davies(Williams 46.) – Lennon(Ramirez 46.), Calvert-Lewin, Sigurdsson. Vezetőedző: Sam Allardyce. 

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – Moses(Zappacosta 81.) Kanté, Bakayoko, Alonso – Willian(Batshuayi 71.), Hazard, Pedro(Fabregas 63.). Vezetőedző: Antonio Conte.