Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német válogatott: „Szükségünk van rá…”

A 2018-as Világbajnokság múltkori sorsolásán egy nagyon szerény felhozatalú csoportba kapott besorolást a címvédő német válogatott. A csoport megnyerése valószínűleg nem lesz gond számukra, ám Joachim Löw szövetségi kapitány beismerte, hogy nagy szükségük lenne a világ legjobb kapusára.

Trainer Coach Joachim Jogi LOEW LÖW GER li und Torwart Manuel NEUER GER re lachen Fussbal

A Nationalelfet már 2006 óta irányító Joachim Löw már többször is kifejezte, hogy mennyire kedveli, és mint a világ legjobbja el is ismeri Manuel Neuer teljesítményét. Sőt, a Bayern München kapusának adta a csapatkapitányi karszalagot is Philipp Lahm lemondása után.

Mint ismert, még tavasszal egy hajszálrepedést fedeztek fel Neuer bal lábközépcsontjában. A műtét, és a lábadozás után a 31 esztendős portás az új idény kezdetére visszatért a pályára, ám sérülése kiújult. A hivatalos közlés szerint a világbajnok közönség-kedvenc márciusban újra játszhat a Bayernben. És egyelőre úgy fest, hogy nem kell féltenie helyét a német válogatott kezdőcsapatában sem:

„A terv az, hogy februártól újra napi edzéseket végezhet, ugyanis egyelőre több időre van még szüksége. Azonban ő a világ legjobb kapusa, a csapatkapitányunk, és feltétlenül szükségünk van rá.”

– nyilatkozta Löw, egy minapi rádióműsorban.

Balogh József