Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Conte: “Ha háborúba megyek, őt mindig az oldalamon szeretném tudni…”

A Chelsea csapatát az előző szezonban a Premier League trónjára felültető Antonio Conte igyekszik saját arculatára formálni keretét, talán ennek is köszönhető, hogy az utóbbi másfél évben 11 komolyabb érkezővel, és 14 jelentős távozóval gyarapodott a londoni klub átigazolásainak története. Mint minden profi mester, az olasz is előszeretettel alkalmazna általa már jól ismert játékosokat, emiatt már hónapok óta téma a Bayern München tapasztalt középpályásának, Arturo Vidalnak a leigazolása Abramovic klubjánál…

vidal_conte_chelsea

Antonio Conte a következőképpen nyilatkozott Arturo Vidalról: “Arturo egy fantasztikus játékos. Nagyon tisztelem őt. Jó néhány évet lehúztunk együtt a Juventusnál.”

Majd a játékos harcias attitűdjére utalva a következőket tette hozzá: “Ha háborúba megyek, őt mindig az oldalamon szeretném tudni.”

Az angol és német lapok azt is tudni vélik, hogy a Chelsea nem sajnálna 60 millió eurónak megfelelő összeget sem a 30 esztendős chileiért, akinek a szerződése egyébként 2019. júniusában lejár a bajor klubbal, így ha egy éven belül nem hosszabbítanak vele (vagy nem értékesítik), szabadon tárgyalhat a világ bármely klubjával.

Ez az összeg egyébként újabb világrekordot is jelentene, hiszen ennyi pénzt még soha senki nem adott egy a 30. életévét már betöltött futballistáért.

Lehet ezen pletykáknak valamiféle valóságalapja? Tényleg hajlandó volna a londoni klub ennyit kiadni egy olyan játékosért, akinek a képességei már jó eséllyel csupán hanyatlani fognak? Valóban elengedné a családias hozzáállásáról ismert Bayern München a középpályája legfontosabb pillérét?

A következő hetek meghozhatják a választ ezekre a kérdésekre. Egy azonban biztos: Vidalt a Chelsea az UEFA szabályzata alapján nem küldhetné pályára a Bajnokok Ligájában tavasszal, mivel ebben a sorozatban a szezonban már más, jelenleg is talpon lévő csapat színében játszott…

Írta: Wernigg Márton

Kép forrása: Daily Express