Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Drámai hajrában pontosztoszkodás a londoni derbin! – videóval

Továbbra sincs megállás az angol élvonalbeli bajnokságban (Premier League). A 22. forduló rangadóján londoni rangadót rendeztek az Arsenal otthonában fogadta a regnáló bajnok Chelsea együttesét.

2018-01-03T210722Z_977418721_RC11B1768950_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-ARS-CHE

Fergeteges hangulat és komoly taktikai csata ezt jellemezte a találkozó első tíz percét. Az első komoly lehetőség a hatodik percben adódott Alexis Sánchez előtt szabadrúgásból, a chilei lövése a sorfalon megpattant és elkerülte a londoni kékek kapuját. Az első negyedóra végén felpörögtek az események és a 14. percben az ágyúsok védelme óriásit hibázott és Morata köszönte szépen és egyedül törhetett Cech kapujára, a spanyol gólvágó azonban ajtó-ablak helyzetben mellérúgta az óriási ziccert, talán még Arséne Wenger sem hit a szemének, hogy ebből nem kaptak gólt. Két perccel később a 17. percben a másik oldalon is óriási gólszerzési lehetőség maradt ki, talán ez még nagyobb is volt mint a címvédőé, Alexis Sánchez lövésébe még Courtois belekapott reflexmozdulattal aminek köszönhetően a labda a bal kapufáról a gólvónalon táncolva a jobb kapufával is érintkezett, de nem pattant a hálóba amit a végén Courtois gyűjtött be. A Chelsea-nek nagyon nagy mákja volt, hogy ebből nem született gól, de ettől is szép a Premier League. A mérkőzés első félidejének felére nem lehetett panaszunk, a játék lüktető volt és mindkét csapat előtt adódtak szép számmal lehetőségek. A 23. percben Lacazette kapott egy remek labdát, a francia átvette és parádés mozdulattal kapura fordult lövését azonban Courtois újabb bravúrral tolta szögletre. Három perccel az első félóra vége előtt Bakayoko lövését Petr Cech hárította. Az első félidő hajrájában a vendégek ígéretes helyről végezhettek el szabadot, Marcos Alonso ezúttal elmérte és a kapu fölédurrantott. Egy perccel később a 39. percben Mesut Özil egy remek lövéssel próbálta meglepni a vendégek kapusát, de ezúttal nem kellett játékba avatkoznia a belga hálóőrnek, mivel Özil lövése éppenhogy a jobb kapufa mellett suhant el. Az első félidő utolsó percében a londoni kékek egy pompás támadás után megszerezhették volna a vezetést, de Hazard passza után Fábregás nagyon elmérte a helyezetet és csúnyán fölédurrantott a spanyol. Ez pedig az első játékrész utolsó mozzanata volt az Emiratesben.

2018-01-03T205210Z_588638812_RC1D6C3F8200_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-ARS-CHE

A második játékrész első komoly lehetőségeire sem kellett sokat várnunk, a 49. percben előbb Hazard lövését hárította lábbal Cech majd Alonso fejesébe kapott bele ujjheggyel. Az 52. percben az ágyúsok támadói is megvillantak nevezetesen Lacezette, a francia második százszázalékos ziccerét is elrontotta, Courtois ezúttal is parádés védést mutatott be. Ezen az estén mindkét hálóőr elképesztő védéseket mutatott, egyszerűen megbabonázták az ellenfél játékosait, az 55 .percben mindkét portás egyaránt 3-3 védéssel büszkélkedhetett. A találkozó első cseréjét Antonio Conte hajtotta végre, miután Moses helyére Zappacostát küldte be. Az elkövetkező percekben pedig az Arsenal nagyon beszorította a regnáló bajnokot, aminek meg is lett az eredménye miután Wilshere bombája a bal kapufa segítségével a londoni kékek hálójában kötött ki, ezúttal Courtois sem tudott csodát tenni. Egy perc sem telt el, ismét a hazaiak veszélyeztettek Lacazette harmadik ziccerét is megfogta Courtois. Négy perccel később a Chelsea komoly egyenlíési lehetőséghez jutott miután Bellerín szabálytalankodott Hazard ellen a tizenhatoson belül, Taylor sporttárs pedig a büntetőpontra mutatott egyértelmű mozdulattal. A büntetőt a sértett Eden Hazard rendkívül higgadtan a kapu közepébe vágta, a hazaiak hálóőrének esélye sem volt. 20 perccel a vége előtt Morata sokadik zicceréből sem tudott gólt szerezni, ezúttal a kapu fölé helyezett a spanyol gólvágó. A hajrában a csapatok visszavettek az iramból talán több játékos is elfáradt a hajrára, hat perccel a vége előtt azonban Marcos Alonso villanása eldöntötte a három pont sorsát, miután hátrányból felállva fordítottak a londoni kékek az Emiratesben. A mérkőzés hajrájában a hazaiak minden erejüket mozgósították és a 92. percben Bellerín elképesztő lövéssel pontot mentett az ágyúsoknak. Ezzel azonban korántsem volt vége a 93. percben Morata ziccerét óriási  bravúrral fogta Petr Cech majd a kipattanót Zappacosta a keresztlécre bombázta. Ez pedig azt jelentette pontosztoszkodás született a londoni derbin, aminek talán a liverpooliak örülhettek a legjobban és a Tottenham.

Arsenal – Chelsea 2-2 (0-0)
Helyszín: Emirates Stadion, London, Vezette: Taylor
Gólszerzők: Wilshere (63.), Bellerín (90+2) ill. Hazard (67., büntetőből), Alonso (84.), Courtois (89.)
Sárga lapok: Wilshere (31.), Holding (53.) ill. Fábregas (43.)
Kiállítás:

Arsenal: Čech – Holding, Mustafi, Chambers (Walcott 88.) – Maitland-Nilles, Wilshere, Xhaka, Bellerín – Sanchéz, Özil – Lacazette (Welbeck 80.). Vezetőedző: Wenger

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill – Moses (Zappacosta 56.), Fabrégas (Drinkwater 71.), Kanté, Bakayoko, Alonso – Hazard (Willian 83.) – Morata. Vezetőedző: Conte

https://www.youtube.com/watch?v=bVqZg4rBqjs

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor