Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Nem futballozhatsz két naponta!”

Az angol bajnokságban listavezető Manchester City menedzsere, Pep Guardiola nemtetszését fejezte ki az angol bajnokság különösen kegyetlen ünnepi menetrendje miatt.

(Kép: foottheball.com)

A Man. City hiába áll meggyőző, 15 pontos előnnyel a Premier League élén Pep Guardiola mégsem  maximálisan elégedett. Az ünnepi nagy forgatagban ugyanis a manchesteriek elveszítették előbb Vincente Kompanyt, majd Gabriel Jesus is kidőlt a sorból – A brazil akár több mint egy hónapig is harcképtelen lehet.

“Gabrielt elveszítettük nagyjából 4-6 hétre. Csak remélni tudjuk, hogy a vártnál előbb térhet vissza.” – Kezdte okfejtését Guardiola csapata Watfrod elleni újévi győzelmét követően.
A Barca korábbi sikeredzője ezt követően elmondta azt is, hogy csapatából Kevin de Bryune játszott ugyan a Watford ellen, de még nem 100%-os, ahogy az a Kyle Walker sem, akire a keddi meccset követően alapos orvosi vizsgálatok várnak, hiszen a jobbhátvéd fájdalmakra panaszkodott az öltözőben.

“Mindenki láthatta, hogy az elmúlt időszakban mennyi sérülés történt a játékosokkal. Egyszerűen kinyírjuk így őket! Az illetékeseknek mérlegelni kellene mindezt! Nem normális dolog ugyanis, hogy 31-én futballozol, majd két nap múlva újra pályára kell lépned. A sok nagyszerű futballistáért járnak az emberek meccsre. Véleményem szerint a mennyiség helyett a minőséget is figyelembe lehetne venni.” – Tette még hozzá Guardiola, megjegyezve azt is, hogy nem az angol foci hagyományai ellen van, csupán jó lenne látni, ha kevésbé lenne zsúfolt a csapatok programja: “A hagyomány az hagyomány. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy a Boxing Day-t, ami egy nagyszerű tradíció Angliában, el kellene mondjuk halasztani. De azt figyelembe kell vennünk, hogy a játékosoknak szüksége van a regenerációra. Nézzék csak meg mennyi izomsérülés történik ebben az időszakban! Nem futballozhatsz két naponta, hiszen nem a teniszről, vagy a kosárlabdáról beszélünk.”