Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca egyik legjobbját szemelte ki Guardiola! – sajtóhír

Hiába vezeti toronymagasan 15 pontos előnnyel az angol pontvadászatot a Manchester City, Pep Guardiola továbbra is az erősítéseken töri a fejét. Egyhangzó sajtóhírek szerint ezúttal egy új belső védőre vetett szemet a spanyol szakember, méghozzá volt munkaadójánál kopogtatna be egy komoly ajánlattal.

barcelona-samuel-umtiti-la-liga_3913240

Egybehangzó sajtóhírek szerint a Manchester City vezetőedzője Pep Guardiola a spanyol La Ligában szintén komoly előnnyel vezető Barcelona francia védőjét Samuel Umtitit szemelte ki a védelem megerősítésére. A manchesterieket az sem tántorítja el a transzfertől, hogy kifizessék a védő 60 millió eurós kivásárlási árát. A Barcelona azonban ragaszkodik egyik legjobbjához és mindent megtenne annak érdekében, hogy megújítsa a francia szerződését és nagyobb kivásárlási árat szabjanak meg az új szerződésben. Guardiola már a napokban bekopogtathat egy 60 millió eurós ajánlattal volt klubja ajtaján, már csak az a kérdés a francia maradna vagy nem egész másfél szezon után búcsút intene a katalánoknak.

Umtiti 2016 nyarán érkezett a katalán fővárosba 25 millió euróért cserébe a francia Lyon együttesétől. A 24 esztendős francia válogatott védő eddig 62 mérkőzésen lépett pályára a Barcelona színeiben és egy gólt is szerzett. Umitit a Lyon nevelése és 2011 és 2016 között a francia együttesben 170 mérkőzésen öt gól volt a mérlege. Az idei szezonban Umtiti 18 mérkőzésen 1512 játékpercet töltött a pályán, jelenleg azonban sérüléssel bajlódik és várhatóan február elején térhet vissza a pályára ismételten a rutinos védő.

További legfrissebb átigazolási híreinket itt olvashatják

Forrás: skysports.com

O.G.