Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valverde: “Dembélé még nem áll készen!”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde csapata csütörtöki Celta Vigo elleni kupa-döntetlenje után természetesen a nagy visszatérő Ousmane Dembéléről is beszélt.

(Kép: goal.com)

Több mint 100 nap után Ousmane Dembélé újra pályára lépett a Barcában a Celta ellen. A 20 esztendős szélső a 72. percben váltotta a katalánok gólját jegyző José Arnaizt. A katalánok rekordigazolása bár biztatóan mozgott, Ernesto Valverde vezetőedző szerint még nem áll készen arra, hogy a kezdőcsapatba kerüljön.

“4 hónap után ez volt az első mérkőzése. Szeretném ha minél előbb felvenné a ritmust. Azonban figyelembe kell vennünk, hogy ezen a találkozón is egy első osztályú csapattal játszottunk, Úgy gondolom egy ilyen mérkőzés Dembélé számára még túlzott lenne.” – Így Valverde aki egyébként csatárként állította be francia játékosát, mégpedig ahogy mondta azért, hogy mentesüljön a védekező feladatok alól, hiszen ezek a szituációk még extra stresszt is jelentettek volna a számára.

Valverde egyébként a találkozó kapcsán elmondta, egyáltalán nem bánkódik a döntetlen miatt: “Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, még úgy is, hogy a visszavágón dőlnek majd el a nagy dolgok. Különösen az első félidőben a Celta frissebbnek tűnt, mi azonban kontrollálni tudtuk a találkozót. Az visszavágón tisztelnünk kell őket, hiszen a bajnokságban is láthattuk, hogy mernek kockázatot vállalni!”