Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Bilbao számára nem volt ellenfél az Alaves – videóval

A spanyol bajnokság 18. fordulójának vasárnapi játéknapján fél hétkor egyszerre két mérkőzést is játszottak. Az Athletic Bilbao nagyon könnyen győzte le a kieső zónában állomásozó Alaves, míg a Villarreal habár vezetett is, nem játszott jól, amit ki tudott használni a Depor, hogy legalább egy pontot hazavigyenek. 

w_900x700_07192115_ech8736

Forrás: laliga.es

Egyértelműen a Bilbao kezdte jobban a mérkőzést. A 8. percben a jól helyezkedő Inaki Williams ért oda elsőként egy kipattanóra, de Fernando Pacheco kiválóan reagált és védeni tudott. Ezután szöglet következett, amiből meg is szerezte a vezetést a hazai csapat. Susaeta szöglete épp Etxeita elé került, aki kapásból lőtt gyönyörű gólt az Alaves hálójába. A játékrész hátralévő részében egy Raul Garcia fejest leszámítva nagyobb helyzet nem történt egyik oldalon sem.

A második félidőben sem változott a játék képe, maradt a hazai fölény. A 64. percben ráadásul Duarte a tizenhatoson belül lerántotta a Raul Garciát, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt a baszk csapatnak. Aduriz állt a labda mögé, aki magabiztosan értékesítette is a büntetőt. A 77. percben  Inaki Williams vett át egy pontos passzt, majd kapura lőtt, ám eléggé pontatlan lett a lövése, hiszen messze a kapu jobb oldala mellé ment. Az Alavesnek esélye sem volt a Bilbao ellen, így könnyen tudott nyerni a baszk klub.

Athletic Bilbao – Alaves: 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Etxeita (8.), Aduriz (64. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: Susaeta (63.) ill. Alfonzo (12.),  Aguirregabiria (24.), Alexis (62.), Munir (64.)
Kiállítás: – ill. –

A meccs elején még nem volt fölényben a “Sárga tengeralattjáró”, de a félidő vége felé sikerült összeszedniük magukat. A 27. percben Bacca lövését kellett védenie a Depor kapusának, ám a 30. percben egy gyönyörű támadás végén már össze is jött nekik a gól. Fornals passzolt a szélen érkező Baccának, ő pedig a középen jó ütemben kaput támadó Unalnak, aki a kapus mellett könnyedén lőtt a hálóba. A Depor az utolsó percekre feléledt, de nem tudott gólt szerezni.

A második félidőben kicsit kiegyenlítettebb volt a játék. Az 52. percben Samu Castillejo kapott pontos lapos passzt a kapu előterében, ellőtte a labdát a kapu bal oldalának irányába, ám Ruben védeni tudta lövését. A 70. perc környékén azonban már a Depor támadott folyamatosan, és úgy tűnt, hamarosan érkezhet az egyenlítő gól. A 84. percben pedig jött is az elkerülhetetlen Depor gól. Sidnei indult meg a labdával a kapu felé, majd középre ívelte épp Andone fejére, aki a hálóba fejelte a játékszert. A végére még összeszedte magát a Villarreal. A 87. percben Mario Gaspar kapott jó labdát a tizenhatoson belül és azonnal lőtt is, de Ruben hatalmas bravúrral védeni tudott. A hazai csapat hiába nyomta meg az utolsó perceket, fordítani már nem tudott.

Villarreal – Deportivo La Coruna: 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Unal (30.) ill. Andone (84.)
Sárga lap: Ruiz (28.), Alvaro (54.), Bacca (79.), Mario Gaspar (79.) ill. Guilherme (60.), Luisinho (72.), Sidnei (77.)
Kiállítás: – ill. –