Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hiába Bale duplája, nem tudott nyerni a Real Madrid – videóval

A Barca elleni vereség után sem tudott nyerni a Real Madrid, most viszont egy pontot el tudott hozni. A Celta Vigo vezetett, majd 2 perc alatt megfordították a királyiak az eredményt, de végül összejött az egyenlítés a hazaiaknak. A Real Madrid egyre nagyobb lemaradásban az élmenőkkel szemben.

w_900x700_07210321a1

Forrás: laliga.es

Az első lehetőség már a 2. percben megérkezett a Real Madrid oldalán. Ekkor egy beadás után Bale fejelhetett, de az utolsó pillanatban menteni tudtak előle. Kiegyenlítettek voltak az első percek, ám a legnagyobb helyzet a 13. percben érkezett, amikor Hugo Mallo lőtte be középre a ladát, az épp érkező Iago Aspas elé, ám a spanyol csak a kapufát találta el. A 25. percben egy Celta kontra végén Daniel Wass lőhetett, de lövése nagyon gyengére sikeredett, így a labda a kapu mellett gurult el. A 27. percben már a Real Madrid támadott, és Casemiro szánta el magát egy távoli lövésre, ami befért volna a léc alá, de Ruben Blanco hatalmasat védett. A Real Madridnál volt többet a labda, de a Celta is tudott támadni, amiből a 33. percben meg is szerezték a vezetést. Egy kontra végén Iago Aspas látta meg a teljesen üresen futó Daniel Wasst, aki a kint álló Keylor Navas feje felett pöccintette a hálóba a labdát. Nem örülhettek azonban sokáig a hazaiak, mivel a Real Madrid a 36. percben már egyenlített is. Kroos cselezett ki két Celta játékost is, majd tökéletes labdát adott a kiugró Bale-nek, aki a jobb alsó sarokba gurította a játékszert. Az egyenlítés után sem kellett várni sokat a következő gólra, hiszen a 38. percben már vezetett is a Real Madrid. Most Isco adott tökéletes labdát Bale-nek, aki a kapus mellett pöccintett a hálóba. A játékrész hátralévő részeiben már nem történt komolyabb gólhelyzet.

A második félidőt a Celta Vigo kezdte jobban, szinte ostromolták a Real Madrid kapuját, a vendégek pedig nem tudták elvenni tőlük a labdát, habár Nacho nagyon sokat mentett. A 60. percben egy szép támadás után Iago Aspas lőhetett, és labdája csak centikkel szállt el a felsőléc felett. A 65. percben Cristiano Ronaldo fejelhetett, de Ruben Castro védte a próbálkozását. A 69. percben Maxi Gomez sarokkal lőtt kapura, a mozdulat szép volt, de a lövés gyenge, így Navas könnyen fogta a labdát. Aztán a 71. percben egy Celta kontra végén Navas lökte el Iago Aspast, amiért büntetőt kaptak a hazaiak. A spanyol állt a labda mögé, ám Navas érezte, hogy merre fogja lőni, és kivédte a büntetőt. A Celta nem adta fel, továbbra is többet támadtak, de szépen ki tudták védekezni a Real Madrid egészen a 82. percig, amikor összejött az egyenlítés. Daniel Wass adta be középre a labdát, amire Maxi Gomez ugrott fel a legmagasabbra, és el is fejelte Keylor Navas mellett. A 90. percben akár meg is nyerhette volna a meccset Lucas Vazqeuz, de középre tartó labdáját Ruben Blanco bravúrral védte. A hosszabbításban már nem sikerült gólt szereznie.

Celta Vigo – Real Madrid: 2-2 (1-2)
Helyszín: Balaidos stadion (Vigo) Vezette: Jaime Latre
Gólszerzők: Wass (33.), Maxi Gomez (82.)  ill. Bale (36. 38.)
Sárga lap: Mallo (67.) ill. Casemiro (44.), Navas (71.), Iago Aspas (89.)
Kiállítás: – ill. –

Celta Vigo: Ruben Blanco, Jonny, Hugo Mallo, Cabral, Roncaglia, Pablo Hernandez, Radoja (Lobotka, 73.), Wass (Jozabed, 90+1.), Maxi Gomez, Sisto (Emre Mor, 73.), Iago Aspas Vezetőedző: Juan Carlos Unzue

Real Madrid: Navas, Achraf, Nacho, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric (Kovacic, 77.), Isco (Lucas Vazquez, 77.), Bale (Asensio, 85.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane