Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coquelin a La Liga-ba igazolt! – hivatalos

Az Arsenal alkalmazásában 2008 óta állt Francis Coquelin, a 26 esztendős francia középpályás, meghatározó játékos azonban csak 2015 környékén lett az Ágyúsoknál, addig többször kölcsönben szerepelt más csapatoknál. Ma eljött a váltás napja, a gall labdarúgó pedig a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (La Liga) igazolt!

Francis-Coquelin-790955Coquelin ezentúl már nem az Arsenal színeiben fogja rúgni a labdát (forrás: dailystar.co.uk)

Francis Coquelin, az Arsenal középpályása volt, egészen máig, hiszen klubot váltott a 26 éves francia játékos. Az Ágyúsoknál 2008 óta szereplő játékos csupán a 2014/2015-ös szezontól vált meghatározó tagjává a csapatnak, addig többször szerepelt kölcsönben többek a Freiburgnál, valamint a Lorient színeiben, ahogy az angol Charltonnál is. A francia futballista ma nem csak klubot, de egyben ligát is váltott, ugyanis a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) folytatja karrierjét, méghozzá a Valencia színeiben!

A középpályás kivásárlási ára 80 millió euró volt, de a váltás összegét nem hozták nyilvánosságra, sajtóhírek szerint azonban 12 millió fontba került ez az üzlet a Valenciának. Az átigazolást a tegnapi Chelsea – Arsenal Ligakupa-elődöntő után Arsène Wenger is bejelentette, de a transzfer csak ma délután vált hivatalossá, akkor jelentette be a Valencia is hivatalosan a hírt.

Coquelin 2022-ig szóló szerződést kötött a mostani idényben igencsak jól teljesítő csapatnál, melynek múltja is igencsak előkelő. A francia játékos az U21-es válogatottban is szerepelt, az Arsenal színeiben pedig 160 alkalommal szerepelt, gólt ugyan nem szerzett, de 3 gólpasszt kiosztott az Ágyúsoknál. A londoni klubbal 21 BL-meccsen is játszott, ugyanakkor a francia címeres mezt csak korosztályos szinten ölthette magára. Ugyanakkor ez korántsem jelenti azt, hogy Coquelin ne lenne jó labdarúgó, és hogy ne válhatna a Valencia hasznára.

Nagy Dávid