Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Megvan az első téli távozó! – hivatalos

Philippe Coutinho és Yerry Mina érkezése után az első távozóját is hivatalosan bejelentette az FC Barcelona. Az erősítések után most tehát csúnya szóval élve jöhet a “tisztogatás”, avagy olyan labdarúgók távozására lehet számítani, akik abszolút perememberek és ebben a kategóriában elsőbbséget élveznek azok, akiknek a fizetése igen magas kategóriába esik.

arda-turan-cropped_1e84u513xavcf1wckjucy7hf79

Arda Turan hivatalosan még az FC Barcelona labdarúgója marad, ám a katalán klubvezetés minden áron meg akart szabadulni a töröktől, így érdekes döntésre jutottak. Szerződése lejártáig, tehát 2020 nyaráig adták kölcsön a szélsőt, aki a török élvonal jelenlegi listavezetőjénél (Istanbul Basaksehir) folytatja. A közlemény mindkét oldalról szűkszavú és tényszerű.

Mindezt azt jelenti, hogy az Atletico Madridtól két és fél éve 34 millió euróért megvett labdarúgó után nem fog pénzt látni a katalán sztárcsapat. Arda szerződése le fog járni és 2020 nyarán szabadon igazolhatóvá válik a most 30 esztendős játékos.

Hogy ebben mi az üzlet az FC Barcelona számára? Nos, a pontos összeg, Arda fizetése nem ismert, de többször is elhangzott, hogy a legjobban fizetett labdarúgók egyike volt a katalánoknál. Nagy valószínűséggel ha nem is az egész bérét, de egy jó nagy hányadát átvállalta új csapata az Istanbul Basaksehir. Ezáltal kevesebb pénz csurog el fölöslegesen a Barca kasszájából és több marad az új játékosok fizetésére.

Költséghatékonysági szempontokból további játékosok mehetnek kölcsönbe, vagy igazolhatnak el végleg Barcelonából. Köztük lehet Paco Alcácer, Gerard Deulofeu, Rafinha, Denis Suarez, vagy éppen Aleix Vidal. Egyes hírek szerint viszont Valverde megtartaná André Gomest és Thomas Vermaelent egyaránt.

Ami Arda Turan katalán mérlegét illeti, két és fél szezon alatt mindössze 55 mérkőzésen lépett pályára, 15 gól és 11 gólpasszt jegyzett. Jól indult, de a történet érdekes fordulatot vett, illetve azt is lehet mondani, hogy rosszkor igazolt rossz helyre, avagy az MSN korszak egyik áldozata lett…