Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: rangadók sora a 23. fordulóban – előzetes

Kisebb szünet után az FA-kupa és a Ligakupa mérkőzései után a 23. fordulóval folytatódik a Premier League hétvégi fordulója. Nézzük mi vár ránk a hétvége folyamán az angol élvonalban.

pl20182

A Premier League 23. fordulóját a Chelsea és a Leicester mérkőzése nyitja meg szombaton 16 órától. A mérkőzés esélyesei a londoni kékek hiszen hat bajnoki óta nem szenvedtek vereséget a PL-ben. Ráadásul a rókák nem a legjobb formájukban látogatnak Stamford Bridgre, legutóbbi három összecsapásukon a londoniak legyőzték Claude Puel együttesét. A mérkőzést a Spíler TV élőben közvetíti. A szombati programban 16 órától további öt mérkőzést rendeznek.

A Crystal Palace és a Burnley összecsapása is izgalmasnak ígérkezik hiszen a hazai együttes legutóbbi 10 bajnokijából mindössze két vereséget szenvedett és ennek köszönhetően a pocsék szezonkezdetet követeőn feljöttek a 14. helyre Roy Hodgson tanítványai. A decemberi meccsdömping nem jött jól Sean Dyche együttesének mivel öt mérkőzés óta nem tudtak győzni a PL-ben, legutóbb közel egy hónapja arattak győzelmet a Stoke ellen hazai pályán. Viszont a Burnley mellett szólhat, hogy három mérkőzése nem kaptak ki a Palace-tól.

A játéknapon Huddersfield és a West Ham is összecsap egymással. A hazai együttes remekül helytáll idén a PL-ben, hiszen újonc létére a 11. helyet foglalják el David Wagner tanítványai, ami az újoncok versenyében a legjobb helyezés. David Moyes együttese felemásan szerepel az idei kiírásban, hiszen csupán a 15. helyen tanyáznak a tabellán, igaz három meccse veretlenek a bajnokságban és a szezon első felében a Huddersfieldet is megverték otthon 2-0-ra.

A Newcastle és a Swansea összecsapása igazi kiesési rangadónak számít, hiszen mindkét gárda a tabella alsó harmadában foglal helyet. A szarkák mindössze két pontra találhatóak a kiesési zónától így mindenképpen győzniük kellene, ha Benítez tanítványai nem szeretnéne továbbsüllyedni a tabellán. A Swansea a tabella utolsó helyén foglal helyet és legutóbbi tíz bajnokijából hatot is elvesztettek, míg a hazai együttes legutóbbi öt mérkőzéséből kettőt veszített el.

A további szombati programban a Watford otthon fogadja a Southampton együttesét valamint a West Bromwcih a Brighton együttesével játszik. A Southampton idei szereplése sokak számára csalódáskeltő, hiszen egészen a 17. helyig süllyedt a gárda, legutóbb november 26-án aratott győzelmet Pellegrino együttese, ezt követően kilenc nyeretlenül megvívott mérkőzése a szentek mérlege.

A 23. forduló szombati napját a Tottenham és az Everton rangadója zárja. A találkozón a londoni kékeknél ezen a mérkőzésen debütálhat az új török támadó Tosun aki a Besiktas együttesétől érkezett, viszont Londonba távozott Ross Barkley.  Az Everton számára  decemberi meccsdömping nem a legjobban alakult hiszen négy mérkőzése nem tudtak győzni Sam Allardyce fiai, míg a Spurs Harry Kane vezérletével szárnyal és City elleni zakót követően nem kaptak ki Pocchettino tanítványai, amivel a tabella ötödik helyén állnak mindössze három pontra a BL-indulást jelentő pozíciótól amit a Liverpool foglal el jelenleg. A mérkőzést a Spíler TV élőben közvetíti.

2018.01.13. szombat:

16:00 Chelsea – Leiester (Spíler TV)
16:00 Crystal Palace – Burnley 
16:00 Huddersfield – West Ham
16:00 Newcastle – Swansea
16:00 Watford – Southampton 
16:00 West Brom – Brighton 
18:30 Tottenham – Everton  (Spíler TV)

Vasárnap két találkozót rendeznek a 23. fordulóban. Természetesen a legnagyobb érdeklődés a Liverpool és a Manchester City összecsapását övezi. A vasárnapi programot az Arsenal idegenbeli mérkőzése nyitja 14:30-kor mikor Arséne Wenger tanítványai a Bournemouth otthonában vendégeskednek. A francia menedzser több játékosára sem számíthat a mérkőzésen, de a figyelem középpontjában Aléxis Sánchez jövője volt a héten, de ez vajon milyen hatással lesz az ágyúsok teljesítményére. Az Arsenal együttese nem a legjobb formájában érkezik a mérkőzésre az FA-kupában a Nottingham ejtette ki az ágyúsokat, míg hétközben a Ligakupában a Chelsea otthonában ikszeltek az elődöntő első mérkőzésén. Özilék ráadásul még sohasem kaptak ki a PL-ben a Bournemouth csapata ellen.

A forduló rangadóját vasárnap 17 órától az Anfielden rendezik meg, ahol a Liverpool a toronymagasan vezető Manchester City együttesét fogadja. Jürgen Klopp együttese immáron a brazil Philippe Coutinho nélkül próbálja megtörni a City elképesztő veretlenségi sorozatát. Mint ismert a brazil labdazsonglőr a Barcelona együtteséhez igazolt 120 millió euróért. A vörösök sem panaszkodhatnak hiszen remek formát mutattak az elmúlt időszakban és 13 bajnoki óta nem szenvedtek vereséget a vörösök. Legutóbb még október 22-én a Tottenham otthonába kapott ki Jürgen Klopp együttese. A bajnokságban pedig ezzel a két legjobb támadósor találkozik egymással, hiszen a Liverpool 50, míg a City 64 találatnál jár a bajnokságban. Vasárnap 17 órakor tehát érdemes lesz a Spíler TV-re kapcsolnunk.

2018.01.14. vasárnap:

16:00 Bournemouth – Arsenal (Spíler TV)
16:00 Liverpool – Manchester City (Spíler TV)

A 23. forduló hétfőn az Old Traffordon zárul, ahol a Manchester United a Stoke City együttesét fogadja. Mint ismert a Stoke a szombati kupakudarc után menesztette Mark Hughes menedzsert, miután egy negyedosztályú gárda búcsúztatta az FA-kupában a Stoke együttesét. A bajnokságban a fazekasok egészen a 18. helyig zuhantak ami már a kiesőzóna. A vörös ördögök számára a december nagyon rosszul alakult és a Ligakupa negyeddöntőjében nagy meglepetésre a Bristol City búcsúztatta a vörös ördögöket, majd ezt követően a zsinórban három döntetlennel a United elvesztette második helyét is a tabellán, de végül Mourinho fiai visszaszerezték második helyüket. Ennek köszönhetően a Liverpool és a Chelsea is nagyon közel került a vörös ördögökhöz. Hétfőn mindenesetre a manchesteriek újabb pontvesztése komoly esélyt kínálhat a riválisoknak a felzárkózásra.

2018.01.15. hétfő:

21:00 Manchester United – Stoke City (Spíler TV)

 

A bajnokság aktuális állása

Premier League 23

 

A góllövőlista élmezőnye

Strikers