Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol kupa: Asensio mentette meg a Realt az újabb égéstől – videóval

A Real Madrid továbbra sem jött ki a gödörből, igaz, most eddig mellőzött játékosaival kezdte meg a mérkőzést a Leganes ellen a spanyol Király-kupa negyeddöntőjében. A Leganes bátran kezdett, a második félidőre pedig teljesen átvette az irányítást, és nem sok hiányzott nekik a gólhoz, de az utolsó pillanatban jött Asensio, és megmentette csapatát. 

w_900x700_18215133_apa2656

Forrás: laliga.es

A mérkőzés első félidejének eleje nem sok izgalmat tartogatott, egyik csapat sem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani, igaz a Leganes bátran futballozott a tartalékosan felállt Real Madrid ellen. Az első valamirevaló helyzet a 33. percben jött, ekkor Mateo Kovacic csapta be az épp felszabadítani akaró védőt, és egyedül futhatott a kapu felé, de a lövése nagyon gyengére sikeredett. A játékrész végére a Real Madrid átvette az irányítást, többet birtokolták a labdát, és folyamatosan támadtak. Az utolsó percben Asensio adta be laposan középre a labdát az érkező Lucas Vazqueznek, ám a spanyol lekésett róla.

A második félidőt a Leganes kezdte jobban, náluk volt többet a labda, és többször veszélyeztették a Real Madrid kapuját. Az 57. percben Jose Naranjo jutott be a büntetőterületen belülre és eresztett meg egy lövést, ám Casilla hatalmas bravúrral védte a próbálkozást. A 67. percben a Leganes jöhetett szabadrúgással, amit középre is íveltek. Marcos Llorente felugrott, hogy elfejelje a labdát, de majdnem öngól lett belőle, hiszen a felsőlécet találta el a játékszerrel. A 75. percben Casilla védett hatalmasat Beauvue lövésénél, amivel megmentette csapatát a góltól. A meccs vége felé érezte a Real, hogy ezt a meccset muszáj megnyerniük, és egy sebességgel feljebb kapcsoltak, aminek meg is lett az eredménye a 89. percben, hiszen megszerezték a vezetést, és a győztes gólt. Theo Hernandez adta be a labdát középre, amire Asensio érkezett, és kapásból belsővel ellőtte a kapus mellett a felsőléc alá. Erre nem tudott már válaszolni a Leganes, így hátrányból várhatják a visszavágót.

Leganes – Real Madrid: 0-1 (0-0)
Helyszín: Municipal Butarque (Madrid) Vezette: José Maria Sanchez Martinez
Gólszerző: – ill. Asensio (89.)
Sárga lap: El Zhar (39.), Gumbao (62.), Naranjo (68.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Leganes: Nereo, Slovas, Tito, Diego Rico, Bustinza, Gumbau, El Zhar, Eraso, Naranjo (Amrabat, 68.), Ruben Perez (Brasanac, 61.), Beauvue (Omar, 82.). Vezetőedző: Asier Garitano

Real Madrid: Casilla, Carvajal, Vallejo (Nacho, 15.), Varane, Theo Hernandez, Llorente (Isco, 73.), Kovacic, Ceballos, Asensio, Lucas Vazquez, Mayoral (Modric, 68.). Vezetőedző: Zinedine Zidane