Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az újonc otthonában győzött újra a címvédő Chelsea! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) 24. fordulóját a címvédő Chelsea együttesének mérkőzése nyitotta az újonc Brighton otthonában. Antonio Conte együttese kisebb hullámvölgybe került, miután öt tétmérkőzése nem győzött a címvédő.

2392

Elképesztő ütemben vette kezdetét a mérkőzés, a címvédő Chelsea már az első percektől komoly nyomás alá helyezte az újonc védelmét. Az első komoly gólszerzési lehetőség a 4. percben adódott a londoni kékek előtt, amit a hazaiak védelme nem tudta kivédekezni és Moses beadása Hazardot találta meg a belga pedig egy tolt a labdán és a kapuba bombázott. Egy perccel később a hazaiak előtt is adódott egy gólszerzési lehetőség Gross lövése azonban a kapu fölé szállt. A 7. percben újabb veszélyes Chelsea támadás következett, Hazrd, Batshuayi és Willian parádés összjátéka után a brazil ragasztott egy hajszálpontos bombát Ryan kapujának jobb oldalába.A folytatásban a hazaiak okoztak nehéz pillanatokat a címvédő védelmének, azonban Caballero a helyén volt és több esetben is tisztázott a hazai játékosok elől. A találkozó 17. percében Bakayoko küldött egy távoli bombát a Ryan kapujára, az ausztrál hálóőr bravúrral hárítani tudta a francia lövését. Az újonc Brighton hiába került kétgólos hátrányba nem adták fel és találkozó egyes szakaszaiban nyomás alá helyezték a címvédő kapuját. A 25. percben előbb Willian majd két perccel később Batshuayi lövésénél mutatott be nagy bravúrt a hazaik hálóőre. Az első félóra végén a hazaiak óriási szépítési lehetőséget szalasztottak el, miután Hemed fejesénél Caballero óriási relfelxmozdulattal hárított. Két perccel később ismét a Brighton veszélyeztetett, egy pontrúgást követően Hemed bólintott a kapu bal oldala mellé. A mérkőzés hajrájában az újon komoly erőket mozgósított a szépítés érdekében, de Moss játékvezető két esetben sem ítélt büntetőt az újonc javára.

2796

A második játékrészt nagy lendülettel kezdte az újonc Brighton és a 49. percben Gross hajszálpontos beadása után Propper fejese a kapufán csattant a vendégek legnagyobb szerencséjére. A folytatásban is a hazai együttes játszott aktívabban és több esetben is komoly veszélyt okoztak Caballero kapuja előtt. Az 59. percben ígéretes helyről végezhetett egy szabadrúgást a Chelsea, a szabadrúgást Willian remekül helyezte, azonban a hazaiak portása Ryan bravúrral a kapufára tolta a brazil lövését. A találkozó 66. percében a londoni kékek védelme kis híján kapitulált, miután Alonso elől Schelotto csapott le a labdára, az argentin ziccerét azonban Caballero nagy bravúrral hárítani tudta. A hazaiak mestere Chris Hughton érezte itt még lehet keresnivalójuk és 20 perccel a vége előtt kettős cserére szánta el magát és kockáztatott. A találkozó 77. percében Willian hozta kihagyhatatlan helyzetbed Eden Hazardot aki megszerezte második gólját is a mérkőzésen. A mérkőzés legvégén a csereként beálló Musonda passzát követően Victor Moses állította be a találkozó végeredményét. Győzelmével a Chelsea öt nyeretlen tétmérkőzés utány győzött újra.

Brighton – Chelsea 0-4 (0-2)
Helyszín:  Amex Stadium (Brighton) Vezette: Moss
Gólszerzők: Hazard (4., 77.), Willian (7.), Moses (89.)
Sárga lapok: Schelotto (36.), Duffy (57.), Goldson (79.)
Kiállítás:

Brighton: Ryan – Suttner, Dunk, Duffy, Goldson, Schelotto – Propper, Stephens, Gross (Kayal 68.) – March (Izquierdo 83.), Hemed (Murray 68.). Vezetőedző: Hughton

Chelsea: Caballero – Azpilicueta, Christensen (David Luiz 58.), Rüdiger – Moses, Kanté, Bakayoko, Alonso (Zappacosta 75.) – Willian (Musonda 81.), Batshuayi, Hazard. Vezetőedző: Conte

https://www.youtube.com/watch?v=yYX_ZPbr4LU

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor