Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Pontius Los Angelesbe igazolt

A 2018-as MLS szezon két Los Angeles-i csapattal a mezőnyében veszi kezdetét. Kettejük közül a Galaxy a Philadelphia Union egyik legjobbjával erősített.

C30Chris Pontius az idény végéig a Los Angeles-i Galaxy játékosa lesz (forrás: phillysoccerpage.net)

Az előző idényében negatív rekordot felállított, de sokkal szebb időket is megélt Los Angeles Galaxy a kaliforniai Chris Pontius játékjogát szerezte meg. A kaliforniai születésű játékos 2016 óta a Philadelphia Union színeiben szerepelt, a philadelphiai első idényében nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a klub bejusson a rájátszásba. Az előző idénye nem alakult túl jól, most viszont már az előszezont új csapata színeiben kezdheti meg.

Pontius 2009 és 2015 között a DC United tagja volt, ráadásul finálét is játszhatott a ligában, ahol még gólt is szerzett! A US Open-kupát is bezsebelte a washingtoni csapat játékosaként még 2013-ban. A liga legjobb kezdő 11-e közé is beválasztották 2012-ben, s abban az évben az All-Star gála legjobbja (MVP) elismerést is megkapta. Nagy visszatérő volt 2016-ban, hosszas sérülés után tért vissza újból a pályára, ezért is díjazták az MLS-ben. A Los Angeles Galaxy számára jó eséllyel nagy erősítést jelenthet Pontius, ha tudja hozni jó formáját. Az ingyen igazolhatóvá vált játékos a szezon végéig írt alá.

Pontius 2017 januárjában debütált USA válogatottjában, és ezidáig 5 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. A Philadelphia játékosaként 68 meccsen játszott a bal szélső, 16 gólt szerzett, és 13 gólpasszt osztott ki, míg a DC Unitedben 182-szer lépett pályára, 37 találatig jutott, és 23 asszisztért felelt.

Nagy Dávid