Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rummenigge: “Goretzka a Barcába igazolt volna, ha…”

Az utóbbi hetekben másról sem lehet olvasni Németországban, mint Leon Goretzka klubváltásáról, valamint annak előzményeiről. részleteiről, következményeiről… Bár a többek már nyáron megjósolták, hogy a német zseni 2018. nyarán a Bayern Münchenhez fog csatlakozni, sokan más csapatok nevével is szóba hozták, noha a hírek szerint Goretzka kizárólag a Bayernnel egyeztetett. A legnagyobb szóban forgó futballcsapat természetesen az FC Barcelona volt, ezekről a pletykákról szólalt meg Karl-Heinz Rummenigge…

goretzka_barca

Goretzka a Barcában? Egy darabig biztosan nem… (kép forrása: youtube.com/talkfcb)

A Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge a SportBild újságíróinak elmondta: “Ha Leont nem kerestük volna, akkor nagy valószínűséggel a Barcelona igazolta volna le.”

“Ebben az esetben valószínűleg nem esett volna ennyi szó róla a német sajtóban…” – szúrt még oda Kalle a zsurnalisztáknak, akik valószínűleg tevékenyen részt vehettek a katalán klubbal kapcsolatos tévhírek terjesztésében.

Végül Rummenigge az újfent éledező “a Bayern lerabolja a Bundesligát” zúgolódások csitítása végett így szabadkozott: “Leon Goretzka hihetetlenül tehetséges, mindössze 22 esztendős, német válogatott, és a maga posztján óriási potenciál lakozik benne. Vakok lettünk volna, ha nem próbáljuk meg leigazolni!”

Goretzka-t egyébként az előző fordulóban több ízben is kifütyülték a Schalke szurkolói, amiért csapatukat egy hazai rivális kedvéért hagyja el. Talán valóban nyugodtabb évek elé nézne, ha a Barcelona kereste volna fel először? Ezt már nem tudhatjuk meg…

Írta: Wernigg Márton