Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb pofont kapott hazai pályán a Roma – videóval

A Sampdoria római vendégjátéka zárta a Serie A 22. fordulóját. Az Inter és a Lazio délutáni bukásának fényében a hazaiaknak rendkívül fontos volt a három pont megszerzése, míg a vendégek a szépen lassan magára találó Milan elől menekülnének.

Socer: Serie A; AS Roma vs UC Sampdoria

(forrás: ansa.it)

Rendhagyó módon a két együttes négy nap leforgása alatt már másodjára találkozik a bajnokságban, szerdai összecspásuk 1-1-es döntetlennel végződött. Eusebio Di Francesco, a Roma mestere némi meglepetésre a kezdőben szavazott bizalmat a fiatal Cengiz Ündernek, míg a másik oldalon hiányzott a Samp csapatkapitány és legeredményesebb játékosa, Fabio Quagliarella. A rutinos támadó hiánya azonban egyáltalán nem látszódott meg a Sampdoria játékán, sőt, a Ramírez, Caprari, Zapata hármas egymás után alakította ki a helyzeteket, de egyszerűen képtelenek voltak túljárni az ismét szenzációs formában védő Alisson eszén. A Roma gyakorlatilag helyzet nélkül zárta az első játékrészt, ráadásul Florenzi a 38. percben büntetőt is hibázott.

Socer: Serie A; AS Roma vs UC Sampdoria

(forrás: ansa.it)

Nagyot változott a játék képe a folytatásra, Di Francesco alighanem alapos fejmosásban részesítette játékosait, bár a farkasok gólig nem, csak helyzetekig jutottak. Ünder helyzeténél még Silvestre bklokkolt az utolsó pillanatban, aztán viszont Viviano kapus vállalta magára a munka nehezét és sorra hatástalanította a Roma játékosainak lövéseit. A vendégek támadásai teljesen elmaradtak, egészen a 80. percig, amikor Murru baloldali beadását Zapata két hazai védő közül magabiztosan lőtte Alisson hálójába (0-1). A farkasok az utolsó 10 percre sem tudtak igazán újítani, így tovább folytatódik negatív sorozatuk a Serie A-ban, immár hat mérkőzés óta képtelenek begyűjteni a három pontot, a Sampdoria pedig győzelmével négy pontra közelítette meg a fővárosiakat.

Roma-Sampdoria 0-1 (0-0)
Helyszín:
 Stadio Olimpico, Róma; Vezette: Banti
Gólszerző: – ill. Zapata (80.)
Sárga lapok: Kolarov (57.), Florenzi (79.), ill. Bereszynski (38.), Murru (87.)

Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Juan Jesús, Kolarov – Pellegrini (Defrel 70.), Strootman, Nainggolan – Ünder (Perotti 72.), Dzeko, El Shaarawy (Antonucci 78.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Sampdoria: Viviano – Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Murru – Barreto, Torreira (Capezzi 86.), Linetty – Ramírez (Álvarez 72.) – Caprari (Kownacki 62.), Zapata. Vezetőedző: Marco Giampaolo

A mérkőzés összefoglalója:


(zp)