Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Megvan a City legújabb rekordigazolása – hivatalos

A Manchester City csapata köztudottan nem tartozik a világ legfukarabb klubjai közé, sőt mi több, az utóbbi évek eszeveszett pénzszórásának egyik fő zászlóshajójává vált (a PSG mellett). Nem meglepő hát a tény, hogy az Aubameyang-üzlettől hangos angol média figyelmét elkerülve egy újabb rekordigazolást hozott össze Pep Guardiola csapata az átigazolási időszak utolsó napjaiban!

laporte_city

A régóta csábítgatott Aymeric Laporte ezúttal már nem állhatott ellen a City hívószavának… (kép forrása: youtube.com/scoutnationhd)

Az Athletic Bilbao hivatalos oldalán jelentette be, hogy egy klub kifizette csapatuk francia-baszk kiválóságának, Aymeric Laporte-nek 65 millió eurós kivásárlási árát. Emellett több angol forrás is arról számolt be, hogy a védő megérkezett tegnap Manchesterbe, és a mai nap folyamán fog átesni az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton a City együttesénél.

Laporte neve nem ismeretlen a Polgár füleknek: Pep Guardiola már 2016. nyarán is kinézte magának az ekkor még csak 22 esztendős bekket, ám csillagászati kivásárlási árát ekkoriban még túl nagy kockázatnak tartotta a katalán tréner. A játékos egyébként a Bilbao színeiben összesen 230 alkalommal lépett pályára, ami igencsak szép szám az ő korában…

A 65 millió eurós összeg pedig nem mást jelent, mint hogy ezzel máris megdőlt a szintén francia származású Benjamin Mendy rekordja, aki a maga 57,5 milliós vételárával eddig a City legdrágább védőjének számított. Laporte így a Manchesteri Kékek második legdrágább játékosa (De Bruyne után), és a minden idők második legdrágább védője (van Dijk után) lett.

Az üzlet érdekessége, hogy a Manchester City egyelőre nem tett hivatalos bejelentést a váltás ügyében. Sokan ezt azzal magyarázzák, hogy a klub szeretné kivárni az orvosi vizsgálat eredményét, és csak utána fogja megtenni a nagy bejelentést. Ennek ellenére egyébként – a fent említett forrásokon kívül – az átigazolási ügyekkel foglalkozó transfermarkt.de is hivatalosnak tekinti már a transzfert, így nagy valószínűséggel valóban csak idő kérdése, hogy a City közleménye is napvilágot lásson…

Írta: Wernigg Márton