Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zlatan előszerződést írt alá leendő csapatával – sajtóhír

Igencsak érdekesre sikeredett az elmúlt esztendő Zlatan Ibrahimovic számára: a Manchester United csapatánál gyakorlatilag hetek alatt közönségkedvenccé avanzsáló örökifjú a múltszezon végén szenvedett súlyos sérülést, melynek köszönhetően jó pár hónapot kényszerült kihagyni. Időközben lejárt a szerződése a Vörös Ördögökkel, így néhány hétig szabadúszóként rehabilitálódott, hogy végül ismét aláírhasson Manchester vörös felén. Igen ám, de ekkor jött Romelu Lukaku és Alexis Sánchez…

ibra_los_angeles

Los Angeles lehet Ibra következő állomása? (kép forrása: thesun.co.uk)

A francia L’Equipe állítása szerint biztos forrásból tudja, hogy Zlatan Ibrahimovic a mai napon előszerződést írt alá az egyesült államokbeli Los Angeles Galaxy csapatával, melynek értelmében fél éven belül csatlakozni fog a jenki csapathoz.

A távozás hátterében állítólag elsősorban Alexis Sánchez érkezése áll, hiszen ő és Lukaku minden bizonnyal előrébb szerepelnek a csatárposzt Mourinho-féle bizalomlistáján, mint a svéd legenda.

A váltás tehát igen valószínű, annak időpontja azonban egyelőre vitatott: a francia szakírók úgy vélik, hogy a fent említett okok miatt Zlatan szeretné már most elhagyni a Unitedet, hogy a márciusi szezonkezdetre már a kaliforniai klub rendelkezésére állhasson, míg az amerikai zsurnaliszták szerint a Galaxynak egyelőre új szponzor után kell néznie, aki hajlandó a csatár csillagászati fizetését átvállalni, így Ibrahimovic valószínűleg legközelebb júniusban csatlakozhat hozzájuk.

Akárhogy is, José Mourino szavai elgondolkodtatók lehetnek: “Nekem (Ibrahimovic) nem beszélt a távozásról. Legutoljára azt mondta, hogy szeretne mihamarabb formába lendülni. Ennek ellenére ha valóban egy másik országban képzeli el a jövőjét, akkor segíteni fogunk neki a váltást megvalósítani, és nem fogjuk megnehezíteni a dolgát.”

Írta: Wernigg Márton