Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: az edző újra behódolt Neymarnak

Ahogy már többször is írtunk róla, Unai Emery vezetőedző nagyon féltheti az állását, ugyanis egyre nyíltabban áll ki a Paris Saint-Germain támadója, Neymar mellett. A brazilt most éppen a Lille elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón fényezte főnöke.

emeryneymar001

Már a nyári hajrában sokan a fejüket fogták, amikor 222 millió euróért, a csillagokat is leígérve számára, leigazolta a PSG az FC Barcelona sztárját, Neymart. A szakértők előre féltették a párizsiak vezetőedzőjét, Unai Emeryt, aki a jóslat szerint könnyen belebukhatott volna akár már néhány hónap alatt a zabolátlan brazil irányításába.

Ám Neymar először a másik hangadó játékossal, a szurkolók legnagyobb kedvencével, Édinson Cavanival „mérkőzött” meg. És bár hivatalosan döntetennel végződött a két zseni csörtéje, Emery már többször is látványosan a brazil mellett tört pálcát. Pedig november környékén már a Fociclub is megírta, hogy kezd el mérgesedni a viszony spanyol tréner és Neymar között.

Valószínű azonban, hogy Emery felfogta: Neymar egyrészt a sikerek, másrészt pedig az ő maradásának is a kulcsa, lévén a PSG gazdag vezérei előbb fognak edzőt cserélni, mint egy 222 millió euróst csillagot elpasszolni.

Így hát aligha volt meglepő az alább elhangzott tegnapi, lille-i sajtótájékoztatós kinyilatkoztatás:

„Ismerem őt a spanyolországi időkből. Nem provokatív egyáltalán, hanem különleges, és úgy is játszik. Mindezt pedig látványosan teszi.”

– bár alighanem Emery mester a „különc” szóra gondolt valójában.

A Ligue 1 hétvégi, 24. fordulójának menetrendje:
Péntek
Olympique Marseille – Metz 6-3 (videós beszámoló ITT!)
Szombat
Lille OSC – Paris Saint-Germain
Amiens – Saint-Étienne
Montpellier – Angers
Nice – Toulouse
Strasbourg – Girondins Bordeaux
Vasárnap
Stade Rennes – EA Guingamp
Caen – Nantes
AS Monaco – Olympique Lyon

Balogh József